Kompakta högtalare med batteridrift och trådlös anslutning är fortfarande hett och en eventuell avmattning verkar inte finnas inte i sikte. Tillverkarna kommer hela tiden med nya köpargument i form av uppdateringar och nya funktioner.

Roar från Creative som vi testade för drygt ett år sedan har nu fått en efterträdare i form av Roar 2. Vi har letat, men hittar inte några nyheter förutom att den krympt något och kommer numera även i vitt. Pressmaterialet låter meddela att den även blivit ”sexigare”, vad det nu innebär.

Roar 2
Creative har krympt formen men lyckats klämma in ungefär lika mycket ljud. Det låter mycket och vi gillar stilen, men annars är det inte så mycket som är intressant här. Roar är varken stryk- eller vattentålig, så även om den är bärbar är det ingen högtalare du tar med dig överallt.

Retro-stil
Formspråket är uppfriskande och sticker ut med klara retro-vibbar och de iögonfallande rektangulära baselementen på vardera sidan. Ett myller av knappar och kontakter pryder ovansidan och på fronten hittar vi strömbrytare, volymknappar och handsfree-väljaren. Kvalitetskänslan är helt ok, även om vi stött på bättre genom åren. Hårdplast är hårdplast, liksom …

Enheten ansluts enklast via nfc eller med traditionell bluetooth-parning. Aux-in finns givetvis om det är att föredra eller via usb till din dator. Oavsett sätt, går anslutningen snabbt och enkelt och utan några som helst problem. En lite udda funktion är mikro-sd-kortläsaren som kan användas för att spela upp på kortet lagrade filer men även till röstinspelning. Frågan är väl mest vem som kommer använda den funktionen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning