Väl godkänt ljud

Nåväl, efter en hel del lyssning, både från högupplöst lagrat material och via streaming-tjänster, i detta fall Spotify, kan vi konstatera att det låter bra. Enheten ska kunna placeras både horisontellt eller vertikalt och låta bra, men nog låter det bättre när den är stående med elementen riktade mot lyssnaren. Visst blir det en bättre spridning i horisontellt läge, men då på bekostnad av detaljrikedom.

Roar 2
Roar 2 har analog ljudingång och du kan också spela upp ljudfiler från sd-kort. Annars är det bluetooth som gäller. Nätverkskoppling får vi klara oss utan.

Roar 2 har två förstärkare; den ena till bas- och mellanregistren, den andra driver diskanten. Det ger ett välbalanserat ljud utan distorsion och med tanke på högtalarens storlek är basljudet riktigt bra. Men likväl, detta är en liten enhet och givetvis finns begränsningar i volymkapacitet. Till det mindre rummet, absolut, men där går gränsen för vad den här krabaten mäktar med.

Omdöme

Vårt tidigare omdöme får gälla även denna uppdaterade version. Ljudet är förvånansvärt bra med tanke på det numera ännu kompaktare utförandet jämfört med föregångaren. Inställningsmöjligheten när det gäller ljudet är begränsade till ”Roar”-knappen som ger mer tryck i ljudet, i övrigt får du förlita dig på uppspelningsenheten. Batteritiden på 8 timmar är knappast något att skryta med numera, och ska du samtidigt ladda din smartphone via usb-kontakten förkortas den rejält. För knappa 2 000 kronor förväntade vi oss mer.

Fakta Soundblaster Roar 2

Tillverkare: Creative
Funktion: Trådlös högtalare
Anslutningar: Nfc, bluetooth (3.0), aux, usb.
Batteri: 6000 mAh, upp till 8 timmar
Mått: 5,1 x 18,8 x 10,9 cm
Vikt: 1 kilo
Övrigt: mikro sd-kortläsare
Pris: 1 800 kronor 


Smidigt format
Udda design
Usb-laddning av externa enheter.

Batteritid
Inte mycket nytt jämfört med den billigare föregångaren.
Få inställningsmöjligheter

Betyg 6 av 10
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Creative Sound Blaster Roar 2 Pris vid test: 1722 kr.

Bästa pris just nu: 2149 kr