När vi kollade in ZTE på IFA för några veckor sedan visade de upp en hel kollektion med spännande smartphones, varav ett par stycken utan problem skulle kunna gå i kamp med premiumtelefoner som Samsung Galaxy S6, LG G4 eller Huawei Mate S.

Tunn, lätt och solid

ZTE Blade V6 som vi testar idag är dock inte en av dem som imponerade då. Nästan alla telefoner de visade upp visade sig inte var tänkta för den svenska marknaden. Vårt första intryck på mässgolvet av Blade V6 var faktiskt ganska skruttigt. Men nu i efterhand så inser vi att den fick en orättvis jämförelse med de betydligt dyrare telefoner vi hade att jämföra med då.  

ZTE Blade V6
Övre och undre delen av bakstycket är i plast för att släppa igenom antennsignaler, och för övrigt är det metall och glas som gäller.

För om sanningen ska fram är det här en av de läckraste och mest välbyggda femtums-telefonerna du kan få tag på just nu…. För bara 2 500 kronor. Okej, det är ingen Iphone 6, men med slimmade mått stadigt aluminiumchassi, mjukt rundade kanter och upphöjt glas framtill är den riktigt övertygande, och skulle till och med kunna misstas för sin betydligt dyrare konkurrent. De blått lysande navigeringsknapparna under skärmen gör dock att den sticker ut visuellt.

Missa inte: Moto G 2 - en gedigen budgetmobil från Motorola

Det finns andra snygga lurar i den här prisklassen, kanske framförallt Huawei P8 Lite som vi testade i somras och Samsung Galaxy A5, men vi tycker nog att Blade V6 tar täten med en mycket bekvämare form och bättre materialval. Blade V6 väger dessutom bara 120 gram, snäppet lägre än Galaxy A5, och är såvitt vi kan se den lättaste femtummare du kan köpa.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning

ZTE Blade V6 Pris vid test: 5135 kr.

Bästa pris just nu: 1590 kr