Huawei fortsätter att förvirra med sitt separata varumärke Honor. När Honor 6 kom i slutet av förra året var det åtminstone en mobil som i design och utförande skiljde sig markant från moderbolagets mobiler. Det kan man inte säga om nya Honor 7, som ser ut och känns som en billigare variant av Huaweis flaggskepp Mate S som vi testade för några veckor sedan. Ser du inte efter noggrant så är de faktiskt lätta att missta för varandra.

De har samma svarta upphöjda glasyta framtill, samma stil på baksidan med lätt välvt metallbakstycke med matta ytor och blankt avfasade kanter, samma stil på knappar, högtalarhål längst ner, likadan kamera och fyrkantiga fingeravtrycksläsare mitt baktill och samma användargränssnitt, förutom att Honor 7 har en ljusare bakgrundsbild som standard.

Honor 7
5,2 tums skärm hade varit enormt för ett par år sedan, men känns rätt så normalt idag.

Bastant bygge

Honor 7 är dock lite mindre i skärmstorleken, 5,2 tum mot 5,5, men i gengäld betydligt tjockare, hela centimetern om vi räknar med den något utstickande kameralinsen. Den är också tyngre än de allra flesta nya mobiler, en rejäl pjäs på 160 gram. Byggkvaliteten är även här på topp och stör du dig inte på tjockleken och vikten är det svårt att hitta en telefon som känns mer gediget byggd.

Huawei Honor 7 Pris vid test: 3795 kr.

Bästa pris just nu: 1190 kr