När Google tar sig an musikströmningslösningar som Sonos, eller för all del Apples Airplay via en Airport Express eller Apple TV, så gör de det med Chromecast Audio. Den här lilla pucken kopplar du in i din befintliga stereo, för att göra den åtkomlig via wifi-nätverket för strömmande musik.

Snygg och lättstartad

Chromecast Audio är en snygg liten produkt, som kommer i en tjusig förpackning och med en stilig men kort grön 3,5 mm-kabel för snabb inkoppling. Det hela brister dock lite när du kopplar in den något klumpiga usb-kabeln som agerar strömförsörjare, via just usb, eller till stickkontakts-adaptern. Plötsligt försvinner känslan av en läcker liten pryl, ersatt av något som förvisso är funktionellt, litet, och smidigt, men väl inte så snyggt som önskat.

Chromecast Audio
Pucken och den lilla 3,5 mm-kabeln är snygga tillsammans. Ibland lär du dock behöva en egen audiokabel dock, och med strömsladd blir det snabbt mindre smidigt. Det dock lätt att koppla in Chromecast Audio och smidigt med appar med Cast-funktion.

Väl inkopplad i högtalare eller förstärkare pekar du din telefon - Android eller IOS - till chromecast.com/setup/, där du får möjlighet att ladda ner den nödvändiga Chromecast-appen, som förstås är gratis. Härefter följer en smärtfri uppsättningsprocess, som inkluderar namngivning av din Chromecast Audio-puck och val av wifi-nätverk, och det är egentligen det hela. Enkelheten är synnerligen i fokus här, vilket uppskattas.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Google Chromecast Audio Pris vid test: 390 kr.

Bästa pris just nu: 299 kr