Dell Venue 10 Pro – En kompetent klumpeduns

PC för Alla Bra valDells platta går i skrivande stund inte att få tag på i vanliga butiker utan säljs endast på Dells webb, och där endast på den del av Dells webbutik som är tänkt för företag. Vem som helst kan beställa den, men du får lägga moms på det listade priset själv. Det är synd för det är en platta som har många goda egenskaper. Plattan är plastig, tung och tjock, men har en greppvänlig konstruktion och tål att bäras runt på.

Funktions, pris- och prestandamässigt är den närmast en direkt konkurrent till Microsoft Surface 3, men med en helt annan design och praktiska lösningar. Den är mer anonym till utseendet och mer kompakt med 10-tumsskärm, men vi föredrar att Dell har mer ram-minne, usb c-kontakt för laddning och rejälare dockning för tangentbord.

Dell Venue 10 Pro

Vardag: Att använda Dell Venue 10 Pro som surfplatta på samma sätt som en Android-platta eller Ipad är möjligt, men inte så kul. Den är som sagt ganska tung. Ett plus är dock pålitlig batteritid. Venue 10 Pro säljs med Windows 10 Home eller Windows 8.1 Pro, och faktiskt föredrar vi då Windows 8.1 just för pekskärmsgränssnittet.

Underhållning: Skärmen är riktigt bra för film, men tyvärr är dess inbyggda högtalare både tunna och skräniga, med grumlig bas och burkigt mellanregister. Den här plattan kräver bluetooth-högtalare eller hörlurar för att vara njutbar för film.  

Jobb: Skaffar du Dells tangentbord för ungefär en tusenlapp så har du en bärbar pc som i likhet med Acers Aspire 10 V har riktigt gångjärn och fullständig traditionell notebook-känsla. Även här får vi nöja oss med 64 GB lagring, så det gäller att snåla med programinstallationer. Men 4 GB minne, snabb wifi och stor usb 3-port sitter fint.

Fakta Dell Venue 10 Pro 5056
Systemkrets/processor
: Intel Atom x5-Z8500, 1,44 GHz quad core
Grafik: Intel HD Graphics
Minne: 4 GB
Lagring: 64 GB emmc, plats för micro sd
Bildskärm: 10,1 tum ips, 1920x1080 bildpunkter (218 ppt)
Kameror: 8 megapixel bak, 2 megapixel fram
Anslutningar: Usb 3.0, usb 2.0 typ c, micro hdmi, headset, dockningsport
Kommunikation: 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 4.1
Operativsystem: Windows 10 Home
Batteritid: 6h 30min webbvideo, 10h 10min vardaglig användning
Storlek: 26,2 x 17,6 x 1 cm
Vikt: 667 gram
Pris: 5 200 kr
Läs mer: dell.com/se

Klicka här för att köpa på Amazon.com 

plus

Hyggliga prestanda
Greppvänlig konstruktion
Bra dockningslösningar

minus

Inget vidare ljud
Tjock och tung

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10