Huawei Mediapad M2 10 – Ipad-klass till lågt pris

Mediapad M2 10 är ungefär en tusenlapp dyrare än Acer Iconia Tab 10, men byggkvalitet och materialval känns som Ipad-klass. Det är solid metall och elegant design rakt igenom. Den är dock inte lika tunn och lätt som de allra lyxigaste konkurrenterna. En orsak till det relativt låga priset är att vår modell bara har 16 GB minne. Det finns en 64 GB-modell också, men den går i skrivande stund inte att köpa och vi hittade ingen sådan för test.

Plattan imponerar med kraftfull processor, snabb wi-fi, fingeravtrycksläsare och en förvånansvärt bra 13-megapixel-kamera med stor bländare och led-blixt. Det är något vi börjar se först nu på enstaka surfplattor. Skärmen, som är på 1920x1200 pixlar, har hög ljusstyrka och håller allmänt hög kvalitet. Plattan drivs av Huaweis egna systemkrets Kirin 930. Den drar jämnt med de dyraste Android-plattorna i processorkraft, men ligger flera steg efter i spelgrafik.

Huawei Mediapad M2 10

Vardag: Det här är en utmärkt platta för de flesta situationer i hemmet eller på resande fot. Kameran baktill kan ersätta en bra mobilkamera, och framåtriktade kameran har vidvinkellins som gör den perfekt för Skype. Dessutom har plattan utmärkt inbyggd mikrofon. Ett smart föräldraskyddsläge gör att du kan låna ut plattan till ungarna.

Underhållning: Namnet säger allt, Mediapad M2 10 är främst en mediamaskin. Den har fyra högtalarelement runtom, två bas och två diskant, och det bästa ljudet vi hittills hört i det här lilla formatet. Ipad Pro 9.7 kommer nära men får se sig slagen av Huawei. Tyvärr räcker spelgrafiken inte riktigt till för mer krävande titlar.

Jobb: Visst kan du använda Mediapad till annat än media om du vill, men Huawei är främst en surf- och underhållningsplatta för privat bruk. Med ena stylus-pennan M-Pen kan du få god kontroll för digitalt anteckningsblock, men det är det mest jobbrelaterade vi hittar. Något dedikerat tangentbord till plattan verkar det inte heller finnas.

Fakta Huawei Mediapad M2 10 M2-A01w
Systemkrets/processor
: Huawei Hisilicon Kirin 930, 2 GHz quad core + 1,5 GHz quad core
Grafik: Mali-T628 MP4
Minne: 2 GB
Lagring: 16 GB emmc, plats för mikro sd
Bildskärm :10,1 tum ips, 1920x1200 bildpunkter (224 ppt)
Kameror: 13 megapixel m led bak, 5 megapixel fram
Anslutningar: Micro usb 2.0, headset
Kommunikation: 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0, gps
Operativsystem: Android 5.1
Övrigt: Fingeravtrycksläsare, stylus-stöd
Batteritid: 6h 15min webbvideo, 8h blandad användning
Storlek: 24 x 17,2 x 0,8 cm
Vikt: 433 gram
Pris: 3 300 kr
Läs mer: consumer.huawei.com

plus

Välbyggd
Goda cpu-prestanda
Fantastiskt ljud
Bra kameror

minus

Måttliga grafikprestanda
Lite tjockare än de bästa
Inga bra jobbfunktioner

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10