Lenovo Yoga Tab 3 Pro 10 – Klumpig platta med inbyggd projektor

PC för Alla Bra valLenovos minst sagt udda platta har en långsida som består av en två centimeter tjock cylinder. Den innehåller inte bara ett extra stort batteri utan också ett utfällbart stöd och inte minst något så galet som en inbyggd dlp-projektor. Den är med sina 50 lumen ljusstark nog att lysa upp en 70 tums väggyta i ett mörkt rum. Det blir dock en ganska pixlig yta då projektorn bara har 420p-upplösning, men den har enkla inställningar och bra keystone-funktion.

Den inbyggda skärmen är desto bättre, med hög upplösning och bra lyster i färgerna. Dessutom har Yoga Tab 3 Pro riktigt bra högtalare med fyllig bas. Trots det stora batteriet är tyvärr inte batteritiden mer än genomsnittlig. Det kan bero på att den har en kraftfull Atom-processor som bara är marginellt långsammare än den som sitter i en Surface 3. Trots det hackar gränssnittet en aning. Systemet har en hel del extra småfunktioner som verkar påverka prestanda.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro 10

Vardag: Det här är en platta som passar bäst i hemmet, då den är lite klumpig att smidigt packa ner. Den är utomordentligt greppvänlig, och stödet är praktiskt. 13-megapixel-kameran tar bra bilder i dagsljus, men den saknar tyvärr blixt. 5 megapixel framtill ger lite grynig men annars godkänd bild för videosamtal.

Underhållning: Utmärkt skärm och kraftfulla högtalare gör den till en suverän bio-i-handen upplevelse eller en förvånansvärt bra Spotify-jukebox. Och vill du dela med dig är projektorn ett alternativ, även om det inte direkt blir snyggt. Processor och grafik räcker gott och väl för de flesta Android-spel.

Jobb: Projektorn kan funka för presentationer, men kvaliteten är inte klockren. Plattan har stylus-stöd, men tyvärr finns det inget officiellt tangentbord utan du får förlita dig på externa bluetooth-tangentbord. En kul funktion är att appar kan köras i små fönster, precis som i Windows. Det funkar inte bra med alla appar, men är användbart ibland.

Fakta Lenovo Yoga Tab 3 Pro 10 ZA0F
Systemkrets/processor: Intel Atom x5-Z8500, 1,44 GHz quad core
Grafik: Intel HD Graphics
Minne: 2 GB
Lagring: 32 GB emmc, plats för micro sd
Bildskärm: 10,1 tum ips, 2560x1600 bildpunkter (299 ppt)
Kameror: 13 megapixel bak, 5 megapixel fram
Anslutningar: Mikro usb 2.0, headset
Kommunikation: 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0, a-gps
Operativsystem: Android 5.1
Övrigt: Inbyggd projektor, 480p, 50 lumen
Batteritid: 6h 40min webbvideo, 9h blandad användning
Storlek: 24,2 x 17,9 x 2,2 cm
Vikt: 664 gram
Pris: 3 490 kr
Läs mer: lenovo.com/se/sv/

plus

Utmärkt bildskärm
Goda prestanda
Bra ljud
Projektor!

minus

Tung och tjock.
Vi hade hoppats på bättre batteritid

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10