Samsung Galaxy Tab S2 9,7 tum – Tunnast och lättast

PC för Alla Bra valSamsung Galaxy Tab S var en av våra absoluta favoriter 2014, med suverän bildskärm och egensinnigt charmig design. Uppföljaren är en striktare, stramare och inte alls lika charmig platta, men en som fortfarande har mängder av goda kvaliteter. Den är tunnast och lättast i testet, och allt är fläckfritt välbyggt och business-snyggt. De vassa kanterna runtom kan dock göra den obekväm att hålla i längre stunder.

Skärmen är av amoled-typ, vilket ger en grym färg och kontrast, och den är dessutom ovanligt ljusstark för att vara just amoled. Formatet och upplösningen är annars exakt samma som testets Ipad-plattor. Galaxy Tab S2 drivs av Samsungs egna Exynos 7 Octa-krets, vilken ger stabila prestanda både för jobb, media och spel. Den är inte extremt snabb, men snabbare än flertalet konkurrenter.

Samsung Galaxy Tab S2 9,7 tum

Vardag: Med sin fantastiska skärm blir Galaxy Tab S2 både en behaglig platta för surf och mejl. Den har dessutom fantastiska färger för bildvisning och filmklipp. Trots låg vikt och relativt litet batteri har den också bra batteritid. Vi får snabb uppkoppling med ac-wifi, praktisk fingeravtrycksläsare och ett par fullt dugliga, men inte direkt märkvärdiga kameror.

Underhållning: Hög upplösning och snygga färger gör plattan trevlig för både film och spel, men 4:3-formatet på skärmen gör att man inte kan utnyttja hela ytan i de flesta filmer. Vi är inte heller helt nöjda med högtalarna. De låter rent men tunt, och sitter på en kortsida, så det blir ingen vidare stereo i liggande format.

Jobb: Galaxy Tab S2 är en duktig platta för webb, Office och e-post i handhållet läge, och den blir ännu bättre med Samsungs tangentbordsfodral. Det ger bra skrivkänsla, muspekare och bekväm arbetsställning. Precis som med flera tidigare Galaxy Tab-plattor går det att dela upp skärmen och köra två appar samtidigt, vilket kan vara praktiskt.

Fakta Samsung Galaxy Tab S2 9,7 tum SM-T810
Systemkrets/processor
: Samsung Exynos 7 Octa 5433, 1,9 GHz quad core + 1,3 GHz quad core
Grafik: Mali-T760 MP6
Minne: 3 GB
Lagring: 32 GB emmc, plats för micro sd
Bildskärm: 9,7 tum amoled, 2048x1536 bildpunkter (264 ppt)
Kameror: 8 megapixel (bak), 2,1 megapixel (fram)
Anslutningar: Micro usb 2.0 med mhl, headset
Kommunikation: 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 4.1, gps
Operativsystem: Android 5.1
Övrigt: Fingeravtrycksläsare
Batteritid: 8h 30min webbvideo, 9h blandad användning
Storlek: 16,9 x 23,8 x 0,56 cm
Vikt: 389 gram
Pris: 4 285 kr
Läs mer: samsung.com/se

plus

Tunnast och lättast
Amoled-skärm.
Välbyggd
Bra funktioner och tillbehör för notebook-läge.

minus

Ganska tunt ljud
Kan bli obekväm i handen
Inte lika cool som föregångaren

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10