Acer Aspire Switch 10 V – Plattan som också är en dator

Bland Windows-plattorna är det lika stor variation i pris som bland Android-plattorna, men här är plattorna i snitt dubbelt så dyra. Även här börjar vi med en Acer-platta i lägre prisklass, Aspire Switch 10 V, även kallad SW5-014 ute i butiker kostar cirka 4 500 kronor. Den har 10 tums full hd-skärm, usb c-kontakt, senaste generationen Atom-processor och ett bekvämt, svalt metallskal baktill.

I Android-plattorna nöjde vi oss med 32 GB lagring, men i en Windows-platta som denna är 64 GB ett minimikrav – och egentligen lite snålt. Windows och datorprogram tar upp mer utrymme, helt enkelt. Det är lite tveksamt att använda en Windowsdator som enbart surfplatta, och samtliga blir enormt mycket mer användbara med tangentbord och mus. Därför är det extra bra att Acers platta trots lågt pris levereras med tangentbordsdocka på köpet.

Acer Aspire Switch 10 V

Vardag: Aspire Switch 10 V snålar på en del funktioner, som ac-wifi (men n-wifi duger gott och väl för det mesta), nfc och kameran, som verkligen inte imponerar. Annars är det en fullt godkänd platta för surf, mejl och sociala medier. Pekskärmen ger bra kontroll, även om Windows 10 inte är smidigaste platt-gränssnittet.

Underhållning: App-utbudet för medietjänster i Windows 10 (och Windows 8) kan vara begränsat. De flesta stora tjänsterna finns representerade, men du kan sakna enstaka. Skärmen i Aspire Switch 10 V har bra stuns i färgerna och bättre färgbalans än Acers Android-platta, och dess två framåtriktade högtalare gör ett bra jobb, även om de skränar lite på maxvolym. De flesta Windows-plattorna har relativt bra 3d-grafik, men spelutbudet för Windows-plattor är mediokert.

Jobb: Det är i traditionellt notebookläge som Windows-plattorna verkligen glänser. Med full försterhantering och hela Windows utbud av skrivbordsprogram är det inget som slår en pc-platta. Acers tangentbordsdocka är i riktigt gångjärnsutförande och gör plattan till en bekväm och full funktionell liten notebook. Större disk och ett par extra gigabyte ram-minne hade dock varit välkommet.

Acer Aspire Switch 10 V SW5-014 (NT.G62ED.004)
Systemkrets/processor: Intel Atom x5-Z8300, 1,44 GHz quad core
Grafik: Intel HD Graphics
Minne: 2 GB
Lagring: 64 GB emmc, plats för micro sd
Bildskärm: 10,1 tum ips, 1920x1200 bildpunkter (224 ppt)
Kameror: 5 megapixel bak, 2 megapixel fram
Anslutningar: Usb 2.0 typ c, micro hdmi, headset, dockningsport
Kommunikation: 802.11a/b/g/n, bluetooth 4.0, gps
Operativsystem: Windows 10 Home
Övrigt: Tangentbordsdocka på köpet
Batteritid: 4h 40min webbvideo, 8h blandad användning
Storlek: 26,2 x 18 x 0,85 cm
Vikt: 590 gram
Pris: 4 100 kr
Läs mer: acer.com

plus

Välbyggd
Kompetent som notebook

Bra tangentbord på köpet.
Prisvärd
 
minus

Måttlig batteritid
Måttliga prestanda
 
Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10