Yoyopower GSM Control
Yoyopower pluggas in mellan de prylar du vill styra och eluttaget i väggen.

Olika typer av hemautomatisering och fjärrstyrning är ett intressant område för många. Användningsområdena är många, till exempel kan det vara skönt att slå på elementen i stugan några timmar innan du verkligen kommer fram. Eller varför inte slå på kaffebryggaren från sängen mellan snoozningarna? Lite skön vardagslyx i morgonmisären kan vara den humörhöjare du behöver i mörka hösttider.

Svenska Yoyomotion erbjuder en produkt som kan hjälpa dig med det där – Yoyopower. Lite förenklat är det ett eluttag på steroider, som du bland annat kan slå av och på genom att skicka sms till det. Av den anledningen behöver du först och främst peta in ett simkort i facket på sidan, därefter är det bara att köra. Du kan ansluta upp till fyra slavenheter till varje huvudenhet, vilket innebär att du kan kontrollera upp till fem olika eluttag per simkort. Installationen av extra enheter är enkel och går snabbt att göra.

Yoyopower GSM Control
Simkort stoppas in i sidan på huvudenheten.

Praktisk schemaläggning

Kommunikationen sker alltså via sms, och det finns några tiotal olika koder att hålla reda på. För att förenkla för dig har tillverkaren tagit fram en app som ger ett mer grafiskt gränssnitt för användaren, men det är fortfarande sms som skickas från din telefon till Yoyopower. Efter genomfört kommando besvarar enheten ditt sms med information om hur det gick, och du måste läsa det i telefonens meddelandeapp – det funkar inte i Yoyo-appen.

Eftersom enheten hela tiden skickar bekräftelse-sms bör du hålla koll på att simkortet är påfyllt, alternativt välja ett abonnemang för att slippa den detaljen. Just sms-funktionaliteten är dock en fördel för dig som vill kunna fjärrstyra ett hem som saknar wifi och bredbandsuppkoppling – till exempel sommarstugan ute i skogen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning