Q Founder gör precis som Motorola och satsar på avskalad charm snarare än lyx som LG Watch Urbane Luxe eller futurism som Samsung Gear S2. Klockan är byggd i samarbete med Google och Intel hävdar Fossil. Det kan betyda allt ifrån att de företagen faktiskt har haft något att säga till om till att Q Founder bara använder Intels processor och Googles operativsystem Android Wear.

Fossil Q Founder

Huruvida Intels expertis kan påverka batteritiden eller prestandan i en Android Wear-klocka ska bli intressant att se. De flesta smarta armbandsur som släppts använder Qualcomms Snapdragon 400 och i de flesta fall är batteritiden en känslig fråga. Åtminstone i jämförelse med alternativ som Vector Luna.

Missa inte: Bästa smarta klocka 2015: Så väljer du rätt

Särskilt mycket mer vill inte Fossil avslöja om Q Founder i nuläget. Om versionen med läderband kommer kosta lika mycket som den med metallänkar återstår att se. Priset ska i alla fall landa på 275 dollar vilket placerar Q Founder under nya Moto 360 som kostar 300 eller mer. Det finns ännu inga bilder som kan bekräfta att Q Founder delar samma skönhetsmiss med Motorolas klocka - nämligen den svarta lilla rutan längst ner på skärmen som huserar ljussensorn. När Fossils smartklocka släpps någon gång innan jul lär vi ha svaret på den frågan.