Pico är ett helautomatiskt mikrobryggeri som innebär att vem som helst ska kunna brygga öl i 5 liters-tunnor med riktigt hög kvalitet. Maskinen använder sig av samma patenterade teknik som i Zymatic, en liknande produkt från företaget där du använder enbart egna ingredienser, men denna är mer kompakt och ska enligt tillverkaren vara enklare att hantera.

Pico

För att brygga öl i maskinen fyller du en kagge med vatten, laddar modulerna med humle och korn i maskinen, justerar mängden bitterhet och alkohol du är ute efter och klickar på ”Brew”. Efter bryggningen tillsätter du jäst och kolsyra och efter en vecka skall ölet vara klart att tappas upp och dricka.

Missa inte: Uppkopplad kyl varnar dig när ölen börjar ta slut

Enligt PicoBrew är det över 50 bryggerier, flertalet små mikrobryggerier som ser detta som en chans att utöka sin marknad, som kommer kunna leverera dessa färdiga ”paket” för att du ska kunna brygga just deras öl.

Picobrew

Förutom dessa ”PicoPaks” från bryggerierna kommer det även upprättas ett "BrewMarketplace", där användare kan bidra med egna recept och få provision för varje paket som säljs.

Den initiala kostnaden blir givetvis hög med tanke på att Pico gå lös på runt 1 000 dollar. Varje PicoPak, som ger 5 liter öl, kostar sedan 19 dollar styck. Pico är ett nystartat Kickstarter-projekt som redan efter ett par dagar nått halvvägs till full finansiering.