Easy Smart har faktiskt sålts ett tag redan i Sverige av butiker som har importerat den själva, men då under namnet Wine Smart, vilket samma telefon kallas i stora delar av världen. Vi föredrar nog Easy Smart, då Wine Smart låter mer som en alkomätare än en telefon, Men ser du det namnet i butik så är det alltså exakt samma produkt.

Vad är det då? Jo, det är en smartphone. Egentligen en smartphone precis som alla andra, med en rektangulär pekskärm, Android 5.1, ett par kameror, wifi, Bluetooth, gps och 4g. Men sen är den också en klassisk vik-telefon med vanlig tolvsiffrig knappsats (0-9, * och #) ett navigeringskors och ett gäng specialknappar för den som inte vill använda pekskärmen, eller i alla fall använda den så lite som möjligt.

LG Easy Smart H410
Kombinationen av en riktig smartphone med pekskärm och knappsats för att göra telefonidelen enklare är inte fel. Vi har sett sådana tidigare, men ingen som är lika snygg som denna. Synd bara för LG att första intrycket inte håller i sig.

Inte bara för gamlingar

Det är inte bara av nostalgiska skäl som LG Easy Smart existerar, det finns en hel del smartphoneanvändare som saknar gammal klassisk knappsats och att de sätter just ringandet i första rummet, vilket man ju knappast kan säga att en fem tums minidator med telefonifunktion gör. En av de tänkta användarna för Easy Smart ska enligt LG vara seniorer. Där finns idag bara Doro som en enda egentlig konkurrent, i alla fall i Sverige.

Missa inte: Sony går på total knockout med grymma Xperia Z5 Compact

Easy Smart är dock mer generellt designad än Doros telefoner, och har inte samma extra tydliga knappar (även om de är rätt så stora och tydliga jämfört med många mobiler från ”gamla goda” tiden i början på millenniet. Den har inte heller den assistans-knapp som kan kopplas i vårdlarm som Doros motsvarade lurar har. Det finns en app för sådana funktioner, men inte samma enkelhet att aktivera. Så det här är mer en telefon som passar för alla som vill ha tillgång till smartphonens möjligheter, men längtar tillbaka till en enklare tid när telefonen var telefon i första hand.

LG Easy Smart H410
Telefonen har samma läderstil som LG G4, men här är det plast istället för äkta läder.
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning