>> Netflix – övriga genrer
>> Netflix – tv-serier
>> Bästa filmerna på Viaplay, Cmore, och HBO


Det finns mängder av skräckfilmer, men få som är bättre än billiga jump scares. På Netflix kan det vara svårt att hitta de bästa skräckfilmerna i myllret av filmer som kommer och går. Här har vi samlat några läskiga favoritfilmer att kolla på i höst- och vintermörkret. Netflix original betyder att filmen är producerad av Netflix och alltid kommer att finnas i utbudet.

Så gå och poppa popcorn och gör din finaste skrämselkudde redo – här är tio bra skräckisar på Netflix:

Geralds game skräckfilm

1. Gerald's game

Ett par ger sig ut till en stuga för att krydda sitt sexliv. Plötsligt dör maken och för frun börjar en kamp om överlevnad. Men varför inte bara åka hem? Frun är nämligen fastkedjad med handklovar i sängen... 

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 43 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,7 av 10


Skräckfilm It Follows

2. It follows

En övernaturlig smitta sprids via sexuella kontakter. Det låter som en skröna, men den 19-åriga Jay blir snart varse att det är i allra högsta grad verklighet. Personer som bara hon kan se börjar följa efter henne var hon än går. Och de kommer närmre och närmre… Det finns bara ett sätt att bli av med ondskan – att sprida smittan vidare.

Det här är en skräckfilm som inte bara är läskig, den är också bra på riktigt. Missa inte att se den här skräckpärlan i höstmörkret. Och glöm inte skräckkudden att gömma dig bakom.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 35 min.
År: 2014.
Betyg IMDB: 6,9 av 10


Läs även: Bra serier på svenska Netflix just nu


Creep 2 skräckfilm netflix

3. Creep 2

Sara är en videokonstnär som stämmer möte med en person som påstår att han är en seriemördare. Mötet ska ske i ensamt hus ute i skogen. Vad kan gå fel liksom? Hon åker dit och möter honom i hopp om att göra en kontroversiell video. Sen går allt fel.

Även första Creep finns på Netflix.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 18 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10


Skräckfilm the babysitter

4. The Babysitter (Netflix original)

Cole har en barnvakt som är både snygg och populär. Men när han en kväll försöker spionera på henne upptäcker han något oanat och fruktansvärt – hon är med i en satanistisk sekt som är allt annat än vänligt inställd. En skräckfylld tid börjar och blodet sprutar åt alla håll och kanter i den här Netflix-producerade tonårsskräckisen.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 25 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10


Skräckfilm Under the Shadow

5. Under the Shadow

I ett krigshärjat Iran på 1980-talet kämpar en mor och dotter med det hårda livet i krigszonen. Som om inte det vore tillräckligt illa så blir det förstås ännu värre. När en missil träffar familjens hus släpps andar lös och deras hus börjar hemsökas av en övernaturlig ondska.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 24 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 7 av 10


Veronica netflix

6. Veronica

Veronica och några klasskamrater håller en seans med en ouija-bräda i sin skola för att få kontakt med sin döda pappa. Och det vet ju alla som sett en skräckfilm att efter speglar och barn, så är Ouija-brädor det farligaste du kan hålla på med. Så är självklart fallet även denna gång. Veronica svimmar under Ouija-sessionen och när hon vaknar upp är saker och ting inte längre som de var innan. Mystiska saker börjar hända runt om kring henne. Har hennes pappa återvänt från de döda?

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 45 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,3 av 10

Skräckfilm The Conjuring 2

7. The Conjuring 2

Ed och Lorraine jobbar med att undersöka övernaturliga fenomen. De reser till London för att titta närmare på ett hus där den inneboende känner att en ondska närvarande. En dag börjar den yngsta dottern visa tecken på att vara besatt och Ed och Lorraine gör allt för att hjälpa henne. Men nu har de onda andarna fått upp ögonen även för dem och en skräckfylld tid börjar.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 2 tim och 14 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 7,4 av 10


Skräckfilm The Nightmare

8. The Nightmare

Det här är inte en skräckfilm i traditionell mening. The Nightmare är istället en dokumentär som tar en närmare titt på det verkliga fenomenet sömnparalys, ett tillstånd som gör att de människor som drabbas hamnar mellan sömn och vaket tillstånd. Ofta känner de sig helt förlamade, men kan också se märkliga saker runt omkring dem. Det här är minst lika otäckt som en vanlig skräckfilm, om inte värre i och med att vem som helst kan drabbas.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 31 min.
År: 2015.
Betyg IMDB: 6 av 10


28 veckor senare

9. 28 veckor senare 

28 veckor senare är uppföljaren till zombiefilmen 28 timmar senare. Viruset har slagit ut större delarna av London, men den amerikanska armén har säkrat staden. Tyvärr slinker en smittad igenom säkerhetskontrollerna och helvetet börjar igen.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 40 min.
År: 2007.
Betyg IMDB: 7 av 10

The bar skräckfilm

10. The Bar

I den här spanska skräckfilmen får vi möta ett gäng personer som befinner sig i en bar. När man lämnar baren blir han skjuten. En annan går ut för att hjälpa till och blir också skjuten. Vem är det som skjuter? Och varför försvinner plötsligt kropprna? Personerna inne i baren börjar misstänka att faran inte är där ute, utan inuti baren.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 42 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10