>> Netflix – övriga genrer
>> Netflix – tv-serier
>> Bästa filmerna på Viaplay, Cmore, och HBO


Det finns mängder av skräckfilmer, men få som är bättre än billiga jump scares. På Netflix kan det vara svårt att hitta de bästa skräckfilmerna i myllret av filmer som kommer och går. Här har vi samlat några läskiga favoritfilmer att kolla på i höst- och vintermörkret. Netflix original betyder att filmen är producerad av Netflix och alltid kommer att finnas i utbudet.

Så gå och poppa popcorn och gör din finaste skrämselkudde redo – här är tio bra skräckisar på Netflix:

Zombieland skräckfilm

1. Zombieland

Fyra udda karaktärer gör en roadtrip genom USA. Men det är inte vilken roadtrip som helst – zombieapokalypsen har brutit ut och de fyra gör vad de kan för att överleva. Det här är mer en komedi än skräckfilm, men gillar du zombiefilmer och skådisarna är den helt klart värd att se.

I rollerna hittar du inga mindre än Woody Harrelson, Jesse Eisenberg och Emma Stone, samt gästpel av Bill Murray som sig själv...

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 28 min.
År: 2009.
Betyg IMDB: 7,7 av 10


The Shining

2. The Shining

The Shining är en sådan där klassisk måste-se-film. Och om du redan sett den vet du att den är värd att se om flera gånger. Jack Nicholson i en av hans största roller som Jack Torrance, en författare, som åker med sin familj till ett avlägset hus för att skriva en bok. Men någonting händer i huset och Jack håller sakta på att drivas till vansinne.

Var? Netflix
Längd: 2 tim 26 min.
År: 1980.
Betyg IMDB: 8,4 av 10


Geralds game skräckfilm

3. Gerald's game (Netflix Original)

Ett par ger sig ut till en stuga för att krydda sitt sexliv. Plötsligt dör maken och för frun börjar en kamp om överlevnad. Men varför inte bara åka hem? Frun är nämligen fastkedjad med handklovar i sängen... 

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 43 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,7 av 10


Läs även: Bra serier på svenska Netflix just nud


The Cabin in the Woods skräck

4. The Cabin in the woods
The Cabin in the Woods fick stor uppmärksamhet när den släpptes, inte bara för att Chris Hemsworth var med utan för att den på många sätt är oväntad. Filmen ska ha skrivits på tre dagar och var tänkt som ett försök att återuppliva slasher-genren. Filmen är blodig, men driver mycket med sig själv och är stundtals mer som en komedi.

The Cabin in the woods handlar inte som namnet kan tyckas föreslå om en hemsökt stuga i skogen, utan om en zombieattack av stora proportioner. Men vem är det egentligen som har skickat de odöda?

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 35 min.
År: 2012
Betyg på IMDB: 7 av 10.


The ritual skräck film

5. The Ritual
Så här har du aldrig sett de svenska skogarna förrut. En grupp brittiska vänner från universitetet träffas för en återträff och ger sig ut på en tur i skogen i Sverige. Det skulle de inte ha gjort. De upptäcker snart en närvaro i skogen. En närvoro som förföljer dem...

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 34 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 6,3 av 10


The invitation skräck

6. The Invitation

En man som går på en middagsbjudning hos sin exfru har på känn att hon och hennes nya man har hemska planer för alla gäster. Kommer det att hända något, eller är han bara paranoid? Det här är en riktig nagelbitare som kan kräva en skrämselkudde eller två för att ta sig igenom.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 40 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,7 av 10


Skräckfilm the babysitter

7. The Babysitter (Netflix original)

Cole har en barnvakt som är både snygg och populär. Men när han en kväll försöker spionera på henne upptäcker han något oanat och fruktansvärt – hon är med i en satanistisk sekt som är allt annat än vänligt inställd. En skräckfylld tid börjar och blodet sprutar åt alla håll och kanter i den här Netflix-producerade tonårsskräckisen.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 25 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10


Skräckfilm Under the Shadow

8. Under the Shadow

I ett krigshärjat Iran på 1980-talet kämpar en mor och dotter med det hårda livet i krigszonen. Som om inte det vore tillräckligt illa så blir det förstås ännu värre. När en missil träffar familjens hus släpps andar lös och deras hus börjar hemsökas av en övernaturlig ondska.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 24 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 7 av 10


Veronica netflix

9. Veronica

Veronica och några klasskamrater håller en seans med en ouija-bräda i sin skola för att få kontakt med sin döda pappa. Och det vet ju alla som sett en skräckfilm att efter speglar och barn, så är Ouija-brädor det farligaste du kan hålla på med. Så är självklart fallet även denna gång. Veronica svimmar under Ouija-sessionen och när hon vaknar upp är saker och ting inte längre som de var innan. Mystiska saker börjar hända runt om kring henne. Har hennes pappa återvänt från de döda?

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 45 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,3 av 10


The conjuring skräckfilm

10. The Conjuring
Året är 1971 och familjen Perron flyttar in i ett hus på landsbygden på Rhode Island. Eftersom det här är en skräckfilm börjar så klart mystiska saker att hända. De kontaktar Ed och Lorraine Warren som jobbar med övernaturliga fenomen. Ed och Lorraine går med på att undersöka vad som händer. Det visar sig att en ondska i området har siktat in sig på familjen Perron och följer dem vart de än går...

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 52 min.
År: 2013.
Betyg IMDB: 7,5 av 10


28 veckor senare

11. 28 veckor senare 

28 veckor senare är uppföljaren till zombiefilmen 28 timmar senare. Viruset har slagit ut större delarna av London, men den amerikanska armén har säkrat staden. Tyvärr slinker en smittad igenom säkerhetskontrollerna och helvetet börjar igen.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 40 min.
År: 2007.
Betyg IMDB: 7 av 10

The bar skräckfilm

12. The Bar

I den här spanska skräckfilmen får vi möta ett gäng personer som befinner sig i en bar. När man lämnar baren blir han skjuten. En annan går ut för att hjälpa till och blir också skjuten. Vem är det som skjuter? Och varför försvinner plötsligt kropprna? Personerna inne i baren börjar misstänka att faran inte är där ute, utan inuti baren.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 42 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10