Det finns mängder av skräckfilmer, men få som är bättre än billiga jump scares. På Netflix kan det vara svårt att hitta de bästa skräckfilmerna i myllret av filmer som kommer och går. Här har vi samlat några av våra läskiga favoriter.


Bästa skräckfilmer Netflix


I know what you did last summer

I know what you did last summer

En riktig klassisker till skräckfilm från 1997 som kom i samma veva som Scream, som precis väckt nytt liv i hela skräckfilmsgenren. Fyra vänner orsakar en olycka där en person blir påkörd. De tror att de undkommit, men upptäcker till sin fasa att någon eller något förföljer dem och är ute efter hämnd. Med bland andra Jennifer Love Hewitt.

Genre: Skräck
Se I know what you did last summer på Netflix


World War Z

World War Z

Skräckfilm med Brad Pitt i huvudrollen. En zombie-pandemi sprider sig över världen och hotar att ödelägga allt. I en kamp mot klockan måste han försöka stoppa utvecklingen. Men är det för sent?

Genre: Skräck
Se World War Z på Netflix


Cam

Cam skräckfilm netflix

Alice försörjer sig genom att live-streama sig själv på nätet. En dag upptäcker hon att hon är utelåst från sitt konto och har blivit ersatt. Men inte av vem som helst. Den nya tjejen ser ut exakt som henne själv.

Genre: Skräck, mysterium
Se Cam på Netflix


The Cabin in the Woods

The Cabin in the Woods

En riktigt bra film för dig som gillar klassiska slasherfilmer. The Cabin in the Woods har en väldigt unik story och blandar skräck med mycket komedi.

Ett gäng åker till en stuga i skogen där märkliga saker börjar hända. Plötsligt hotas de av fasor som är som hämtade ur klassiska skräckfilmer. Vad eller vem är det egentligen som har släppt lös dessa dödliga faror?

Se Cabin in the Woods på Netflix


The Hunt

The Hunt

Vanlig jakt är inte nog. I den här skräckflimen jagar den rika eliten vanliga människor. Vi får följa tolv främlingar som vaknar upp utan att veta var de är eller varför. Tills jakten börjar...

Se The Hunt på Netflix


Fear street (skräcktrilogi)

Fear street
Foto: Netflix

Den första filmen i slasher-serien utspelar sig år 1994 i Shadyside, USA:s mordhuvudstad. Efter en brutal massaker tvingas fem vänner gå till botten med vad det är för ondska som håller staden i sitt grepp. De tvingas konfrontera hundratals år gamla hemligheter, förbannelser och övernaturliga krafter. Och vem är Sarah Fier?

Del två utspelar sig 1978 och del tre år 1666. Vad är det egentligen som ligger bakom stadens förbannelse?

Se Fear Street-trilogin på Netflix


Run

Run
Foto: Run trailer Netflix / Youtube

Run balanserar mellan thriller och skräck. En tonåring som uppfostrats och hemskolats isolerad från omvärlden av sin mamma börjar nysta upp mörka hemligeheter. Vad döljer hennes mamma egentligen?

Se Run på Netflix
Längd: 1 tim 30 min.
År: 2020.
Betyg IMDB: 6,7


Saw

En riktig skräckfilmsklassiker som gett upphov till inte mindre än åtta uppföljare, och fler lär det bli. Men om du bara ska se en så är det den här, den första, som gäller.
Saw
Foto: Saw trailer Lionsgate / Youtube

Två män kidnappas av en seriemördare och vaknar upp fastkedjade i ett badrum. De hittar varsitt kasettband med instruktioner för vad var och en måste göra för att överleva. Ett galet spel för att överleva tar sin början…

Se Saw på Netflix
Längd: 1 tim 43 min.
År: 2004.
Betyg IMDB: 7,6


The Visit

The Visit
Foto: The Visit trailer Universal Pictures / Youtube

I den här skräckfilmen av M. Night Shayamalan, mannen bakom filmer som sjätte sinnet, får vi följa två syskon som hälsar på sina morföräldrar. Men allt är inte som det verkar och morfäräldrarnas beteende blir allt mer oroväckande...

Se The Visit på Netflix
Längd: 1 tim 34 min.
År: 2015.
Betyg IMDB: 6,2


#Alive (#Saraitda)

#Alive
Foto: #Alive trailer Netflix /Youtube

Ännu en koreansk Zombie-skräckis värd att se (för du har väl redan sett Train to Busan?). Ett virus sprids i en stad och kaos breder ut sig. En man har dock överlevt, men sitter fast i sin lägenhet utan möjlighet att tillkalla hjälp…

Se The #Alive på Netflix
Längd: 1 tim 38 min.
År: 2020.
Betyg IMDB: 6,3


Things Heard and Seen

Things heard and seen
När Catherines man får jobb som konstlärare flyttar de tillsammans med sin dotter till ett hus på en avlägsen ö utanför New York. Snart upptäcker Catherine att deras hem bär på en mörk historia och att en ande hemsöker huset. Samtidigt börjar hennes äktenskap falla ihop. Är hennes man egentligen den han utger sig för? Baserad på den bästsäljande boken All Things Cease to Appear av Elizabeth Brundage.

Trailer

Se Things Heard and Seen på Netflix
Längd: 2 tim och 1 min
År: 2021.
Betyg IMDB: 5,3 av 10


I am Mother

I den nya scifi-thrillern I am Mother får vi följa en flicka som uppfostras av en robot, någon gång i framtiden. Mänskligheten har nästintill förintats och det är robotens, Mother, ansvar att bygga upp den igen.
I am Mother skräckfilm
I am Mother.

En dag dyker en skadad kvinna upp (Hilary Swank) med nyheter som ställer hela flickans liv på ända. Vem är egentligen vän och fiende, främlingen eller roboten?

Trailer

Se I am Mother på Netflix
Längd: 1 tim och 53 min
År: 2019.
Betyg IMDB: 6,9 av 10


Gerald's game (Netflix Original)

Ett par ger sig ut till en stuga för att krydda sitt sexliv. Plötsligt dör maken och för frun börjar en kamp om överlevnad.
Geralds game skräckfilm

Men varför inte bara åka hem? Frun är nämligen fastkedjad med handklovar i sängen... 

Trailer

Se Gerald's game på Netflix
Längd: 1 tim 43 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,7 av 10


Läs även: Bra serier på svenska Netflix just nu


The Ritual

Så här har du aldrig sett de svenska skogarna förut.
The ritual skräck film
En grupp brittiska vänner från universitetet träffas för en återträff och ger sig ut på en tur i skogen i Sverige. Det skulle de inte ha gjort. De upptäcker snart en närvaro i skogen. En närvoro som förföljer dem…

Trailer

Se The Ritual på Netflix
Längd: 1 tim och 34 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 6,3 av 10


The Babysitter (Netflix original)

Cole har en barnvakt som är både snygg och populär.
Skräckfilm the babysitter
Men när han en kväll försöker spionera på henne upptäcker han något oanat och fruktansvärt – hon är med i en satanistisk sekt som är allt annat än vänligt inställd. En skräckfylld tid börjar och blodet sprutar åt alla håll och kanter i den här Netflix-producerade tonårsskräckisen.

Trailer

Se The Babysitter på Netflix
Längd: 1 tim 25 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10


Under the Shadow

I ett krigshärjat Iran på 1980-talet kämpar en mor och dotter med det hårda livet i krigszonen.
Skräckfilm Under the Shadow
Som om inte det vore tillräckligt illa blir det förstås ännu värre. När en missil träffar familjens hus släpps andar lös och deras hus börjar hemsökas av en övernaturlig ondska.

Trailer

Se Under the Shadow på Netflix
Längd: 1 tim och 24 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 7 av 10


Veronica

Veronica och några klasskamrater håller en seans med ett ouija-bräde i sin skola för att få kontakt med sin döda pappa. Och det vet ju alla som sett en skräckfilm att efter speglar och barn, så är Ouija-bräden det farligaste du kan hålla på med.
Veronica netflix
Så är självklart fallet även denna gång. Veronica svimmar under Ouija-sessionen och när hon vaknar upp är saker och ting inte längre som de var innan. Mystiska saker börjar hända runt om kring henne. Har hennes pappa återvänt från de döda?

Trailer

Se Veronica på Netflix
Längd: 1 tim och 45 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,3 av 10


The Bar (El Bar)

I den här spanska skräckfilmen får vi möta ett gäng personer som befinner sig i en bar. När man lämnar baren blir han skjuten. En annan går ut för att hjälpa till och blir också skjuten. Vem är det som skjuter?
The bar skräckfilm
Och varför försvinner plötsligt kropprna? Personerna inne i baren börjar misstänka att faran inte är där ute, utan inuti baren.

Trailer

Se The Bar på Netflix
Längd: 1 tim och 42 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10


Fler topplistor streaming: