Mer om streaming:


Det finns mängder av skräckfilmer, men få som är bättre än billiga jump scares. På Netflix kan det vara svårt att hitta de bästa skräckfilmerna i myllret av filmer som kommer och går. Här har vi samlat några av våra läskiga favoriter.

Skräckfilmer översikt

1. I am Mother

I den nya scifi-thrillern I am Mother får vi följa en flicka som uppfostras av en robot, någon gång i framtiden. Mänskligheten har nästintill förintats och det är robotens, Mother, ansvar att bygga upp den igen.

I am Mother skräckfilm
I am Mother.

En dag dyker en skadad kvinna upp (Hilary Swank) med nyheter som ställer hela flickans liv på ända. Vem är egentligen vän och fiende, främlingen eller roboten?

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 53 min
År: 2019.
Betyg IMDB: 6,9 av 10


2. The Girl With All the Gifts

I en dystopisk framtid har mänskligheten drabbats av en mystisk sjukdom som förvandlar de som smittas till zombies som bara kan tänka på en sak – äta människor.

The Girl with all the gifts skräckfilm Netflix

Men det finns hopp. En grupp barn som smittats är delvis immuna, vilket gör att de trots smittan kan tänka normalt. De har dock fortfarande ett sug efter människokött...

En annorlunda tagning av zombie-genren och måste-ses av alla zombiefrälsta cineaster.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 51 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 6,7 av 10


3. Aterrados

Det händer mystiska saker i Buenos Aires. De tre forskarna, Allbreck, Jano och Rosentock som specialicerat sig på paranormala fenonomen börjar undersöka vad som händer. Nu börjar en kamp mot tiden och de måste lösa mysteriet innan ondskan försör hela mänskligheten...

Aterrados skräckfilm Argentina

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 27 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,5 av 10

4. The Purge

Sitt låga betyg till trots, har den här filmen blivit lite av en skräckfilmsklassiker och är klart värd att se. Om inte annat för det intressanta upplägget: En gång om året, under tolv timmar, blir alla brott tillåtna. Även mord.

the purge

Vissa väljer att delta aktivt, medan andra gör vad de kan för att bara överleva de tolv skräckfyllda timmarna. Det finns nu många filmer i Purge-serien, men om du bara ska se en så är det den första som gäller.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 25 min.
År: 2013.
Betyg IMDB: 5,7 av 10

5. Zombieland

Fyra udda karaktärer gör en roadtrip genom USA. Men det är inte vilken roadtrip som helst – zombieapokalypsen har brutit ut och de fyra gör vad de kan för att överleva. Det här är mer en komedi än skräckfilm, men gillar du zombiefilmer och skådisarna är den helt klart värd att se.

Zombieland skräckfilm

I rollerna hittar du inga mindre än Woody Harrelson, Jesse Eisenberg och Emma Stone, samt gästpel av Bill Murray som sig själv...

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 28 min.
År: 2009.
Betyg IMDB: 7,7 av 10

6. The Babadook

Amelia kämpar med livet som singelmamma efter att hennes man dör i en bilolycka. När hon inte trodde att livet kunde bli värre, blir det förstås värre, precis som i de flesta skräckfilmer.

The Babadook

När hon och hennes son läser en mystisk bok om Babadook, ett monster som gömmer sig i mörka vrår, börjar det hända saker. Att förstöra boken är dock inte det lättaste.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 33 min.
År: 2014.
Betyg IMDB: 6,8 av 10

7. The Shining

The Shining är en sådan där klassisk måste-se-film. Och om du redan sett den vet du att den är värd att se om flera gånger.

The Shining

Jack Nicholson i en av hans största roller som Jack Torrance, en författare, som åker med sin familj till ett avlägset hus för att skriva en bok. Men någonting händer i huset och Jack håller sakta på att drivas till vansinne.

Var? Netflix
Längd: 2 tim 26 min.
År: 1980.
Betyg IMDB: 8,4 av 10

8. Gerald's game (Netflix Original)

Ett par ger sig ut till en stuga för att krydda sitt sexliv. Plötsligt dör maken och för frun börjar en kamp om överlevnad.

Geralds game skräckfilm

Men varför inte bara åka hem? Frun är nämligen fastkedjad med handklovar i sängen... 

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 43 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,7 av 10


Läs även: Bra serier på svenska Netflix just nu


9. The Cabin in the Woods

The Cabin in the Woods fick stor uppmärksamhet när den släpptes, inte bara för att Chris Hemsworth var med utan för att den på många sätt är oväntad. Filmen ska ha skrivits på tre dagar och var tänkt som ett försök att återuppliva slasher-genren. Filmen är blodig, men driver mycket med sig själv och är stundtals mer som en komedi.

The Cabin in the Woods skräck

The Cabin in the Woods handlar inte som namnet kan tyckas föreslå om en hemsökt stuga i skogen, utan om en zombieattack av stora proportioner. Men vem är det egentligen som har skickat de odöda?

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 35 min.
År: 2012
Betyg på IMDB: 7 av 10.

10. The Ritual

Så här har du aldrig sett de svenska skogarna förut.

The ritual skräck film

En grupp brittiska vänner från universitetet träffas för en återträff och ger sig ut på en tur i skogen i Sverige. Det skulle de inte ha gjort. De upptäcker snart en närvaro i skogen. En närvoro som förföljer dem...

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 34 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 6,3 av 10

11. The Invitation

En man som går på en middagsbjudning hos sin exfru har på känn att hon och hennes nya man har hemska planer för alla gäster.

The invitation skräck

Kommer det att hända något, eller är han bara paranoid? Det här är en riktig nagelbitare som kan kräva en skrämselkudde eller två för att ta sig igenom.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 40 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,7 av 10

12. The Babysitter (Netflix original)

Cole har en barnvakt som är både snygg och populär.

Skräckfilm the babysitter

Men när han en kväll försöker spionera på henne upptäcker han något oanat och fruktansvärt – hon är med i en satanistisk sekt som är allt annat än vänligt inställd. En skräckfylld tid börjar och blodet sprutar åt alla håll och kanter i den här Netflix-producerade tonårsskräckisen.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 25 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10

13. Under the Shadow

I ett krigshärjat Iran på 1980-talet kämpar en mor och dotter med det hårda livet i krigszonen.

Skräckfilm Under the Shadow

Som om inte det vore tillräckligt illa så blir det förstås ännu värre. När en missil träffar familjens hus släpps andar lös och deras hus börjar hemsökas av en övernaturlig ondska.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 24 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 7 av 10

14. Veronica

Veronica och några klasskamrater håller en seans med ett ouija-bräde i sin skola för att få kontakt med sin döda pappa. Och det vet ju alla som sett en skräckfilm att efter speglar och barn, så är Ouija-bräden det farligaste du kan hålla på med.

Veronica netflix

Så är självklart fallet även denna gång. Veronica svimmar under Ouija-sessionen och när hon vaknar upp är saker och ting inte längre som de var innan. Mystiska saker börjar hända runt om kring henne. Har hennes pappa återvänt från de döda?

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 45 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,3 av 10

15. The Conjuring

Året är 1971 och familjen Perron flyttar in i ett hus på landsbygden på Rhode Island. Eftersom det här är en skräckfilm börjar så klart mystiska saker att hända.

The conjuring skräckfilm

De kontaktar Ed och Lorraine Warren som jobbar med övernaturliga fenomen. Ed och Lorraine går med på att undersöka vad som händer. Det visar sig att en ondska i området har siktat in sig på familjen Perron och följer dem vart de än går...

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 52 min.
År: 2013.
Betyg IMDB: 7,5 av 10

16. 28 veckor senare

28 veckor senare är uppföljaren till zombiefilmen 28 dagar senare.

28 veckor senare

Viruset har slagit ut större delarna av London, men den amerikanska armén har säkrat staden. Tyvärr slinker en smittad igenom säkerhetskontrollerna och helvetet börjar igen.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 40 min.
År: 2007.
Betyg IMDB: 7 av 10

17. The Bar (El Bar)

I den här spanska skräckfilmen får vi möta ett gäng personer som befinner sig i en bar. När man lämnar baren blir han skjuten. En annan går ut för att hjälpa till och blir också skjuten. Vem är det som skjuter?

The bar skräckfilm

Och varför försvinner plötsligt kropprna? Personerna inne i baren börjar misstänka att faran inte är där ute, utan inuti baren.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 42 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10

18. Mother!

Darren Aronofskys kontroversiella thriller från 2017. Här får vi följa ett par i ett hus utanför landsbygden vars tillvaro successivt blir allt mer mardrömslik när oinbjudna gäster börjar dyka upp.

mother

Säga vad man vill, men den här thrillern med inga mindre än Jennifer Lawrence och Javier Bardem i huvudrollerna kan verkligen förmedla en riktigt obehaglig känsla som sätter sig som en klump i magen långt efter att man sett klart den.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 2 tim och 1 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,6 av 10

19. Det (It)

Den senaste filmatiseringen av Stephen Kings populära skräckroman från 1986.

Det it

Den här gången är det ingen mindre än Bill Skarsgård som iklär sig rollen som den onda clownen Pennywise – en roll han gör grymt bra dessutom! Värd att se inte minst inför den kommande uppföljaren med bland annat James McAvoy (X-men) och Jessica Chastain (Interstellar) i rollerna som de vuxna Bill och Beverly.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 2 tim och 14 min
År: 2017.
Betyg IMDB: 7,4 av 10

20. Låt den rätte komma in

En av de, enligt oss, bästa svenska skräckfilmerna som har gjorts.

Låt den rätte komma in skräckfilm

I denna filmatisering av Jon Ajvide Lindqvists vampyrroman med samma namn får vi följa Oskar som är mobbad i skolan, men hittar en vän i mystiska flickan Eli som flyttar in i samma hus.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 49 min
År: 2008.
Betyg IMDB: 7,9 av 10