Mer om streaming:


Det finns mängder av skräckfilmer, men få som är bättre än billiga jump scares. På Netflix kan det vara svårt att hitta de bästa skräckfilmerna i myllret av filmer som kommer och går. Här har vi samlat några av våra läskiga favoriter.

Skräckfilmer översikt

Things heard and seen

Things Heard and Seen

När Catherines man får jobb som konstlärare flyttar de tillsammans med sin dotter till ett hus på en avlägsen ö utanför New York. Snart upptäcker Catherine att deras hem bär på en mörk historia och att en ande hemsöker huset. Samtidigt börjar hennes äktenskap falla ihop. Är hennes man egentligen den han utger sig för? Baserad på den bästsäljande boken All Things Cease to Appear av Elizabeth Brundage.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 2 tim och 1 min
År: 2021.
Betyg IMDB: 5,3 av 10


Midsommar

Midsommar

Dani försöker bearbeta en fruktansvärd familjetragedi samtidigt som hennes relation med pojkvännen Christian håller på att lida mot sitt slut. Trots allt bestämmer hon sig för att följa med Christian och hans kompisars resa till Härjedalen, där ett storslaget Midsommar-firande tar plats. Men under midnattssolen visar det sig att invånarna i byn har helt andra planer för besökarna.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 2 tim och 21 min
År: 2019.
Betyg IMDB: 7,1 av 10


Crimson

Crimson Peak

Edith är en aspirerande författare som gör sitt bästa för att slå sig fram i artonhundratalets USA. Hon faller pladask för uppfinnaren Thomas Sharpe. Efter att hennes far gått bort under mystiska omständigheter gifter de sig och flyttar till Thomas mystiska hus som han delar med sin syster. Edith upptäcker snart att någonting inte står rätt till och att syskonen Sharpe har helt andra, onda intentioner med giftemålet. En äkta gotisk romans signerad ingen mindre än Guillermo del Torro, känd för att ha skrivit bland annat Pans Labyrint och The Shape of Water.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 59 min
År: 2015.
Betyg IMDB: 6,5 av 10


The Others

The Others

Grace flyttar tillsammans med sina två barn till en herrgård på landet där de väntar på att hennes man ska komma tillbaka efter kriget. Barnen har en sjukdom som gör att de absolut inte får gå ut i direkt solljus. Grace, som är djupt kristen, anar snart att de inte är ensamma i huset. Vilka är dessa andra inneboende? Få skräckfilmer bjuder på en så väl utformad historia som den här klassikern med Nicole Kidman i huvudrollen.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 44 min
År: 2001.
Betyg IMDB: 7,6 av 10


Us

Us

Adelaide har alltid brottats med känslan av att någon förföljer henne efter en traumatisk händelse på ett nöjesfält när hon var liten. En dag, många år senare, när hon lyckats skaffa ett fint liv tillsammans med sin man och två barn börjar hennes mardrömmar bli verklighet. Jordan Peele gjorde succé med Get Out och Us är hans andra, nästintill lika hyllade, thriller med övernaturliga element. I huvudrollen ser vi Oscarsbelönade Lupita Nyong’o som levererar en minst sagt blodisande rollprestation.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 56 min
År: 2019.
Betyg IMDB: 6,8 av 10


The Witch

The Witch

I 1600-talets New England plågas en pilgrimsfamilj av ständiga försvinnanden och olyckor av en till synes övernaturlig kraft. De börjar undersöka vad som kan vara orsaken till denna uppenbara förbannelse, och den äldsta dottern Thomasine pekas ut som roten till ondskan. Thomasine måste kämpa för att övertyga sin familj att hon är oskyldig, samtidigt som allt hemskare fenomen drabbar dem.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 32 min
År: 2015.
Betyg IMDB: 6,9 av 10


Brightburn

Brightburn

Vad skulle hända om en superhjälte bestämde sig för att använda sina krafter för allt annat än goda ändamål? Den här frågan utforskar filmen Brightburn, där ett ofrivilligt barnlöst par får sina böner besvarade när en bebis från en annan planer kraschlandar på jorden. Men i puberteten börjar hans krafter få fruktansvärda konsekvenser…

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 30 min
År: 2019.
Betyg IMDB: 6,1 av 10


I am Mother

I den nya scifi-thrillern I am Mother får vi följa en flicka som uppfostras av en robot, någon gång i framtiden. Mänskligheten har nästintill förintats och det är robotens, Mother, ansvar att bygga upp den igen.

I am Mother skräckfilm
I am Mother.

En dag dyker en skadad kvinna upp (Hilary Swank) med nyheter som ställer hela flickans liv på ända. Vem är egentligen vän och fiende, främlingen eller roboten?

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 53 min
År: 2019.
Betyg IMDB: 6,9 av 10


Aterrados

Det händer mystiska saker i Buenos Aires. De tre forskarna, Allbreck, Jano och Rosentock som specialicerat sig på paranormala fenonomen börjar undersöka vad som händer. Nu börjar en kamp mot tiden och de måste lösa mysteriet innan ondskan försör hela mänskligheten...

Aterrados skräckfilm Argentina

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 27 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,5 av 10


Gerald's game (Netflix Original)

Ett par ger sig ut till en stuga för att krydda sitt sexliv. Plötsligt dör maken och för frun börjar en kamp om överlevnad.

Geralds game skräckfilm

Men varför inte bara åka hem? Frun är nämligen fastkedjad med handklovar i sängen... 

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 43 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,7 av 10


Läs även: Bra serier på svenska Netflix just nu


The Ritual

Så här har du aldrig sett de svenska skogarna förut.

The ritual skräck film

En grupp brittiska vänner från universitetet träffas för en återträff och ger sig ut på en tur i skogen i Sverige. Det skulle de inte ha gjort. De upptäcker snart en närvaro i skogen. En närvoro som förföljer dem...

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 34 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 6,3 av 10

The Invitation

En man som går på en middagsbjudning hos sin exfru har på känn att hon och hennes nya man har hemska planer för alla gäster.

The invitation skräck

Kommer det att hända något, eller är han bara paranoid? Det här är en riktig nagelbitare som kan kräva en skrämselkudde eller två för att ta sig igenom.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 40 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,7 av 10

The Babysitter (Netflix original)

Cole har en barnvakt som är både snygg och populär.

Skräckfilm the babysitter

Men när han en kväll försöker spionera på henne upptäcker han något oanat och fruktansvärt – hon är med i en satanistisk sekt som är allt annat än vänligt inställd. En skräckfylld tid börjar och blodet sprutar åt alla håll och kanter i den här Netflix-producerade tonårsskräckisen.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim 25 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10

Under the Shadow

I ett krigshärjat Iran på 1980-talet kämpar en mor och dotter med det hårda livet i krigszonen.

Skräckfilm Under the Shadow

Som om inte det vore tillräckligt illa så blir det förstås ännu värre. När en missil träffar familjens hus släpps andar lös och deras hus börjar hemsökas av en övernaturlig ondska.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 24 min.
År: 2016.
Betyg IMDB: 7 av 10

Veronica

Veronica och några klasskamrater håller en seans med ett ouija-bräde i sin skola för att få kontakt med sin döda pappa. Och det vet ju alla som sett en skräckfilm att efter speglar och barn, så är Ouija-bräden det farligaste du kan hålla på med.

Veronica netflix

Så är självklart fallet även denna gång. Veronica svimmar under Ouija-sessionen och när hon vaknar upp är saker och ting inte längre som de var innan. Mystiska saker börjar hända runt om kring henne. Har hennes pappa återvänt från de döda?

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 45 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,3 av 10


The Bar (El Bar)

I den här spanska skräckfilmen får vi möta ett gäng personer som befinner sig i en bar. När man lämnar baren blir han skjuten. En annan går ut för att hjälpa till och blir också skjuten. Vem är det som skjuter?

The bar skräckfilm

Och varför försvinner plötsligt kropprna? Personerna inne i baren börjar misstänka att faran inte är där ute, utan inuti baren.

Trailer

Var? Netflix
Längd: 1 tim och 42 min.
År: 2017.
Betyg IMDB: 6,4 av 10