Läs även:


The Danish Girl

The Danish Girl

Den här mångfaldigt prisbelönade dramat utspelar sig i Danmark under 20-talet där vi får följa Lili Elbe som blir världens första kvinna att genomgå en könskorrigerande operation. I rollerna ser vi Eddie Redmayne och Alicia Vikander, som belönades med en Oscar för sin prestation.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,1

Se The Danish Girl på C more här


Steve Jobs

Steve Jobs

Det finns flera filmer som har skildrat Apple-grundaren Steve Jobs liv. I den här filmen får vi följa Jobs liv i samband med tre viktiga produktlanseringar. I rollerna ser vi bland annat Michael Fassbender, Kate Winslet och Seth Rogen.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,2

Se Steve Jobs på C more här


Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire

Hemlösa Jamal lyckas få en chans att tävla i Indiska Vem vill bli miljonär? och lyckas på grund av olika scenarion i sitt tragiska förflutna veta svaret på alla frågor. Denna omöjliga slump gör producenterna misstänksamma och försöker få Jamal att erkänna att han fuskar. En välgjord film som belönades med hela åtta Oscars.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8

Se Slumdog Millionaire på C more här


The Man from Uncle

The Man from Uncle

Sugen på ett äkta spiondrama med action, intriger och 60-talsanda? I The man from U.N.C.L.E. får vi följa tre omaka agenter under kalla kriget för att rädda en kärnvapenforskare och förhindra en katastrof. Denna spiontrio spelas av Alicia Vikander, Henry Caville och Armie Hammer.

Genre: Action
Betyg IMDB: 7,3

Se The Man from U.N.C.L.E. på C more här


The Ghost Writer

The Ghost Writer

En thriller baserad på succéromanen Spökskrivaren. En spökskrivare får i uppdrag att skriva före detta brittiska premiärministerns memoarer. Successivt uppenbarar sig en skandalös historia som sätter honom i en livsfarlig sits.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 7,2

Se The Ghost Writer på C more här


Frida

Frida

Frida Kahlo är en av de kändaste konstnärerna i modern tid. Den här filmen skildrar hennes liv när hon slår igenom som konstnär samtidigt som hon kämpar med ständiga hälsoproblem och ohälsosamma relationer. En vacker film som är något av ett konstverk i sig med fantastiska skådespelarinsatser från bland annat Salma Hayek och Antonia Banderas.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,4

Se Frida på C more här


Phone Booth

Phone Booth

Innan telefonkioskerna helt försvann från jordens yta hann man göra en hel film som utspelar sig i en sådan – och en sevärd film dessutom! Stuart Shepard tar emot ett samtal i en telefonkiosk i New York och hamnar plötsligt i ett gisslandrama där han tvingas göra allt det rösten på andra sidan ber honom för att överleva.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 7,1

Se Phone Booth på C more här


Fargo

Fargo

En av bröderna Coens mest hyllade verk. I ett snöigt Minnesota i staden Fargo hyr Jerry två män att kidnappa hans fru, för att de ska kunna dela på lösensumman. Den här planen, som uppenbarligen inte är helt vattentät, går såklart snett och Jerry hamnar i den mest bisarra av situationer. Hela filmen har en underliggande, humoristisk ton och kombinerat med underbart skådespel och dialekt från samtliga skådespelare är det här helt enkelt ett måste att se. Sägs även vara baserad på verkliga händelser, även om detta måste vara en sanning med modifikation.

Genre: Thriller/Komedi
Betyg IMDB: 8,1

Se Fargo på C more här


My Scientology Movie

My Scientology Movie

Louis Theroux blev känd för många när han gjorde sin dokumentär om Westboro Baptist Church, en fundamentalistisk kyrka som sprider hat mot de flesta andra grupperna i samhället. I denna dokumentär vänder han istället blicken mot Scientologerna i USA, och bestämmer sig att skildra organisationen på ett lite eget sätt.

Genre: Dokumentär
Betyg IMDB: 6,7

Se My Scientology Movie på C more här


Lion

Lion

Saroo adopteras från Calcutta när han försvinner från sin familj som femåring. När Saroo som vuxen reser tillbaka till landet där han växte upp väcks minnen från en svunnen tid upp, och han minns familjen han lämnade kvar. En gripande historia fylld med fantastiska skådespelare som Dev Patel (Slumpdog Millionaire, Hotel Marigold) och Nicole Kidman (Moulin Rouge, Eyes Wide Shut).

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,1

Se Lion på C more här


Illusionisten

Illusionisten

Magikern Eisenheim förbryllar världen med sina spektakulära nummer. Bland annat kan han återuppväcka de döda på scenen. När han träffar sin ungdomskärlek Sophie von Teschen måste han ta ställning till om han ska följa sina känslor eller göra vad som är säkrast för deras överlevnad. I rollerna ser vi bland annat Edward Norton (Fight Club, Moonrise Kingdom) och Jessica Biel (Total Recall, The Texas Chainsaw Massacre).

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,6

Se Illusionisten på C more här