Idén med en smart uppkopplad termostat är klockren, och en av de coolaste lösningarna vi sett är den från Nest. Deras första Learning Thermostat lanserades redan för fyra år sedan och sedan dess har tillverkaren förfinat konceptet. Årets modell är den tredje generationen och den bjuder på några intressanta nyheter.

Nest Learning Thermostat

Grundfunktionen är givetvis att du direkt på den här snygga och slimmade lilla enheten, som du kan fästa var som helst i ditt hem, direkt kan ställa in önskad temperatur. Sedan kommunicerar Nest Learning Thermostat med din/dina värmekällor för att se till att du får önskat inomhusklimat. Men kan också låta enheten analysera dina vanor och själv anpassa temperaturen därefter, för att sänka energianvändningen. I generation tre finns även en funktion som låter dig använda geofencing för att hålla koll på när du är hemma och inte. Vilket betyder att systemet känner av var du befinner dig och kan slå på värmen när du närmar dig hemmet.

Missa inte: Här är den uppkopplade lampan med doftfunktion

En annan ny funktion är att den lilla termostaten har inbyggd rörelsesensor och när du kliver in i ett rum lyser den upp så att du kan se aktuell temperatur. Och givetvis kan du hålla koll på din energianvändning och dina vanor i Nests tillhörande app. Du kan även köpa till brandvarnare och övervakningkamera till systemet och på så sätt utöka användningsområdet ordentligt.

Nest Learning Thermostat finns att beställa på tillverkarens egen webbshop för 249 dollar, någon svensk återförsäljare känner vi inte till i dagsläget.