Kameran i Nexus 6P är den samma som i 5X, en 12,3 megapixels sensor med vad Google säger är extra stora pixlar, bakom en f/2.0-lins, och med en tvåtons-led vid sidan av. Den har även samma lasersikte för autofokusen som Nexus 5X, men den syns knappt, då den smälter in i det svarta plaststycket upptill på telefonens baksida. Se till att du inte råkar täcka det med ett finger för då får du problem att fota.

Kameran ett steg efter

Kameran har ett par fördelar jämfört med Nexus 5X tack vare högre generell prestanda. Den kan processa hdr-foton snabbare och ser också ut att lagra högupplösta foton i allmänhet kvickare, så det är inte omöjligt att även Flash-minnet är snabbare i Nexus 6P än i Nexus 5X. Generellt är vi dock lite besvikna på kameran här. Den matchar Iphone 6S, Xperia Z5 och Galaxy S6 på vissa punkter, men är samtidigt alltför simpel och funktionsfattig för att höra hemma bland premiumtelefoner.

Selfie med Nexus 6P
Framåtriktade kameran har hela åtta megapixlars upplösning, jämfört med fem megapixlar i Nexus 5X. Det gör att det går att ta detaljerade selfies. Kanske lite väl detaljerande... vill vi verkligen lägga upp alla porer och näshår på Instagram?

Det finns i och för sig ett helt gäng bra tredje parts kamera-appar som lägger till mer funktionalitet och kontroller men den som Google själva erbjuder lämnar en del att önska, även om den är klockrent lätt att använda för den som bara vill ta en snabb bild. Medföljande bildappen Foton en lite osmidig app, om du inte just vill göra det den är bra på, synka upp foton till ditt Google-konto.

M3 rekommenderarOmdöme

För drygt 6000 kronor hittar du inte många phablet-modeller med den sorts toppspecar som Google och Huawei bjuder på här. Det enda vi hittar med jämförbar kvalitet och prislapp som säljs idag är Samsung Galaxy Note 4. Men den är långt efter i byggkvlitet och lyxkänsla. Allt med Nexus 6P skriker kvalitet och renheten och enkelheten i både yttre design och gränssnitt är en uppfriskande kontrast mot många andra tillverkares frossa i extravärden vi ändå inte använder.

Samtidigt finns det en hel del saker som vi gärna hade sett i en telefon i premium-klass. Till exempel lite mer i kameraväg, samt trådlös laddning hade inte varit dumt. Trots det blir vi rejält charmade av denna den tekniskt sett bästa och i vårt tycke snyggaste Nexus-telefonen någonsin.

Fakta Google Nexus 6P

Tillverkare: Huawei och Google
Funktion: Smartphone
Systemkrets: Snapdragon 810 MSM8994
Processor: Cortex-A57 2 GHz quad core + Cortex-A53 1,5 GHz quad core
Grafik: Adreno 430
Minne: 3 GB
Lagring: 23, 64 eller 128 GB Flash
Bildskärm: 5,7 tum amoled, 1440x2560 bildpunkter (518 ppt)
Kameror: 12,3 megapixel med led bak, 8 megapixel fram
Anslutningar: Usb 2.0 typ c, 3,5 mm headset
Kommunikation: 2g, 3g, 4g (cat 6), 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, a-gps, nfc
Operativsystem: Android 6.0, 64 bit
Övrigt: Fingeravtrycksläsare
Batteri: 3 450 mAh
Batteritid: 7h 30min webbvideo (wifi), 8h blandad användning (4g), ca 20h samtalstid (3g)
Storlek: 15,9 x 7,8 x 0,73-0,83 cm
Vikt: 174 g
Pris: Från 6 200 kr (32 GB)

Prestanda

Antutu Benchmark: 56 322 poäng
3dmark Ice Storm Unlimited: 17 856 poäng

Slimmad, välbyggd och bekväm
Höga prestanda
Utmärkt bildskärm
Rent Android 6.0
Usb typ c

Inte så avancerad kamera för att vara premium-telefon
Trådlös laddning hade varit bra

Betyg 5 av 5