Det är lätt att rekommendera tv-apparater, en dyr surfplatta eller kanske en läcker ny bärbar dator till jul. Men hur många av oss har egentligen råd att handla julklappar i den prisklassen? Många gånger letar vi saker för några hundralappar till vänner och släktingar. Vi på redaktionen har några personliga favoriter som vi är helt övertygade om kommer att bli en succé under granen i år.

Billiga julklappar i denna artikel: 

Dessutom: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Powerbank

Powerbank

Det portabla extrabatteriet med usb-utgångar, kanske en liten lampa och i vissa fall solcellsladdare är en given hit. De kostar inte speciellt mycket och de finns i alla möjliga storlekar, färger och format. Satsa på en med rejäl kapacitet bara så lär presenten bli uppskattad.

När vi testade powerbanks blev vi riktigt imponerade av den här modellen från Clas Ohlson för 399 kronor. Den har två usb-portar och har hela 13 400 mAh.

Missa inte: 18 Powerbanks i stort test


Popsockets

Popsockets

Mobilskärmarna blir bara större och större, men våra tummars räckvidd förblir lika snäv när vi håller mobilen i en hand. Popsockets är små, runda ställ som klistras på mobilens baksida och hjälper dig få bättre grepp. De finns dessutom i en uppsjö av olika utföranden, för att du ska kunna hitta den modell som passar din vän eller familjemedlem bäst. Här är några återförsäljare att välja mellan:


Maxtor

Extern hårddisk

Den kan fungera som en extra liten backup-station, eller varför inte som inspelningsenhet till smart-tv:n? Vi vet ingen som inte skulle uppskatta extra lagring och det finns flera modeller som kostar runt femhundringen. När vi testade hårddiskar gav vi till exempel höga betyg till den här smidiga hårddisken från Maxtor som bara kostar 474 kronor hos Proshop. Finns även med mer lagringsutrymme till en lite större prislapp.

Missa inte: Vi testar 8 kompakta hårddiskar med minst 1 TB


Kamera Creative

Nätverkskamera

Idag får du en trådlös IP-kamera som du kan koppla upp till din mobil för under femhundringen. Alla har vi någon pryl eller plats vi vill övervaka och det här är garanterat en sak som alla prylnördar uppskattar. Gärna ett paket som går att bygga ut eller kanske koppla in i ett befintligt hemlarmsystem. När vi testade nätverkskameror tyckte vi om den här från Creative som trots att den bara kostar 429 kronor hos Proshop levererar bra bildkvalitet och har väl fungerande ljud- och rörelsedetektorer.

Läs vårt test av nätverkskameror här!


In-ear-lurar

Schysta trådlåsa in-ear-lurar

Hörlurarna som du får med när du köper t ex mobiltelefon är oftast ingen höjdare. Om du istället slår till på ett par kvalitetslurar i 500-kronorsklassen kommer den som får paketet garanterat att märka stor skillnad. Och hörlurar kan man aldrig få för många av, så det gör ingenting om han/hon redan äger ett par av hög kvalitet. När vi testade trådlösa in ear-lurar tyckte vi om dessa från Jabra som kostar ynka 343 kronor hos Mytrendyphone.

Missa inte: Stort test av trådlösa in ear-hörlurar


Usb

Udda usb-minne

Det finns massor av snygga/annorlunda usb-minnen i form av t ex nyckelringar, eller varför inte inbyggt i en fällkniv? Utgå från personens intressen i övrigt så hittar du säkert en personlig minnespinne som säkert kommer att gå hem – och samtidigt utnyttjas för att flytta filer. Molntjänster är bra men för att snabbt kopiera ett gäng filmer från en dator till en annan är en minnespinne överlägsen. Till exempel det här USB-minnet för 199 kronor som passar perfekt för ölälskaren.


Skal

Mobilskal

Ett nytt mobilskal är billigt och även en potentiellt personlig julklapp. Kan det bli bättre? Har du en lite klumpig vän? Titta på ett bumperskal för att skydda dyrgripen från eventuella fall och smällar. Har du ett modemedvetet syskon? Köp ett lika snyggt och trendigt skal! Är din mammas mobil alltid urladdad? Ge bort ett skal med inbyggd powerbank. Till exempel det här skalet som kostar 399 kronor hos Coolstuff.

Här hittar du våra listor för skal till Iphone 7/8, Iphone X/XS, Samsung S9/S9 Plus och Huaweis P20-serie.