Suunto traverse app
Appen är både snygg och lätt att jobba med, här syns tre olika vyer.

Du kan enkelt starta ett träningspass genom att välja ”spela in”, vilket det också finns ett snabbkommando för. Om du aktiverat fler sporttyper än den förinställda vandringen får du välja sport först, därefter registrerar klockan allt du gör och sparar detta. Du kan på ett smidigt sätt konfigurera olika visningslägen, så att klockan visar exakt den information du vill ha. Det går också att ansluta ett pulsband via bluetooth för den som vill kontrollera pulsen, däremot saknas stöd för andra tillbehör.

Skapa rutter på datorn

Klockans huvudsakliga målgrupp är friluftsmänniskor som behöver ett enkelt hjälpmedel i naturen. Navigationsfunktionerna är enkla att komma åt och använda, och du kan använda klockans inbyggda gps för att antingen spela in en rutt du färdas längs eller följa en i förväg planerad rutt. För att skapa en rutt behöver du logga in på Suuntos webbplats, väl där kan du enkelt markera punkter på en karta som sedan sparas. Rutten hämtas sedan av telefonen och synkroniseras automatiskt över till klockan, om du inte vill ansluta till datorn med den medföljande sladden.

Omdöme

Några egentliga aha-upplevelser bjuder inte Traverse på, men det är en hyfsat snygg och kompetent tränings- och navigeringsklocka med bra batteritid som en av de vassare egenskaperna. Prislappen ligger på 3 600 kronor, vilket känns ganska normalt för en välbyggd och uthållig friluftskamrat.

Fakta Suunto Traverse

Tillverkare: Suunto
Funktion: Klocka med tränings- och navigeringsfunktioner
Vattentät: Ja, 100 meter
Batteritid, gps igång: 10 – 100 timmar, beroende på gps-inställning
Batteritid, vila: 14 dagar
Storlek: 5x5x1,6 cm
Vikt: 80 gram
Pris: 3 600 kr


Bra batteritid
Lätt att använda
Anpassningsbar

Tråkig skärm
Endast pulsband kan anslutas
Otymplig
Stegräknaren fungerar inte så bra

Betyg 3 av 5

Suunto Traverse Pris vid test: 3595 kr.

Bästa pris just nu: 2217 kr