Polar A360
Notiserna aktiverar du in Flow-appen, och nej, de är inte direkt vackra.

Den där skärmen

A360 har en lågupplöst (blott 80x160 pixlar på 13x27 mm) tdt-skärm i färg, vilket gör att det redan enkla gränssnittet på armbandet blir fult. Att göra något med så här låg upplösning idag duger helt enkelt inte, speciellt inte när prislappen är så pass tilltagen. Skärmen är ljusstark och förhållandevis responsiv – och ett helvete på natten.

Tanken är att du bara ska ta av dig A360 när du laddar den, så att du får sömndata på natten med, men eftersom skärmen tänds när du rör dig så blir det som en taskig ficklampa i nattmörkret. Under tiden jag testat A360 har ljuset väckt mig och min sambo flera gånger, vilket helt enkelt inte är okej. Resultatet blir att jag sover utan A360, som i övrigt verkar ge rimlig sömndata jämförbar med andra fitnessarmband som mäter sömn utifrån rörelse, eller brist därpå.

För vem är det här?

Det är en bra fråga. A360 har två riktiga fördelar framför konkurrenterna. Dels är det batteritiden, och dels är det vattentåligheten. Flera fitnessarmband är vattentäta, eller åtminstone vattentåliga, men A360 stödjer rentav träning i vattnet, inklusive simning. Det är ett starkt argument för en i övrigt haltande produkt.

En tredje potentiell fördel finns även i möjligheten att koppla till en extern pulsmätare, som sätts över bröstet på traditionellt - och mätmässigt mer exakt - manér. Fast är du intresserad av bättre data än vad ljusmätningsmetoden på handleden kan ge, så bör du nog se dig om efter en mer professionell produkt oavsett vilket.

Polar App
Polar Flow-appen ger dig tips på vad du kan göra för att uppnå dina mål.

Omdöme

Polar A360 är väldigt lik konkurrenterna sett till specifikationerna. Du har dina notiser från din smartphone (som inte kan visa emojis, för övrigt), sömnmätning, steg, olika träningsprogram, peppande hjälp från en app/tjänst som ska få dig att uppnå dina mål, klocka, med mera.

Även om A360 till synes gör träningsbitarna minst lika bra som konkurrenterna från Fitbit och Jawbone, så står de inte direkt ut någonstans. Lägger vi därtill en dålig och irriterande skärm, ett armband som förvisso är ganska bekvämt men lossnar ibland, och en dålig appupplevelse, så är det svårt att rekommendera A360 till någon som inte exakt är ute efter armbandets starka sidor.

 

Fakta Polar A360

Funktion: Fitnessarmband
Tillverkare: Polar
Tjocklek: 13,5 mm
Armbandsbredd: 23,5 mm
Utbytbara armband: Ja
Skärm: 80x160 bildpunkter tft-färgskärm på 13x27 mm
Systemkrav, dator eller mobil: IOS 7, Android 4.3, Windows XP, OSX 10.6 eller nyare
Vikt: 31,7-37,3 gram beroende på storlek
Vattentät: ja (klassificerad WR30)
Pris: 2 000 kr


Bra batteritid
Bekvämt armband
Vattentät

Lågupplöst skärm
Skärmen tänds i tid och otid
Manuell synk

Betyg 3 av 5

Polar A360 HRM Medium Pris vid test: 1985 kr.

Bästa pris just nu: 1512 kr