Kraftfull 2-stegs-snöslunga

Snöslunga

Bensindrivet ger dig mer kraft och den här tvåstegs-snöslungan från VidaXL Toro är en kraftfull modell med en effekt på 6,2 kW (11 HK). Den har en arbetsbredd på hela 71 centimeter och kastar snön upp till 15 meter. Det självgående drivsystemet har totalt åtta hastigheter och utkastet har en rotationsvinkel på 180 grader, som låter dig rikta utkastet till båda sidor om maskinen.

Pris: Från 18 829 kronor hos Amazon Sverige


Batteridriven lättviktare

Snöslunga

För de något mindre krävande uppgifterna finns den här lilla krabaten från Ikra. Med roterande utskjutningsfack och en arbetsbredd på 33 centimeter samt en arbetshöjd på 15 centimeter slungar den iväg snön 7 meter. Perfekt för den lilla uppfarten eller stigen.

Kostar 2 850 kronor hos Amazon Sverige


Larvfötter för stora snödrivor

Ariens Pro Hydro Rapid Track

Om du känner för att slunga snön långt bort från uppfarten, då är Ariens Pro Hydro Rapid Track 28 för dig. Den här rackaren tar sig fram på larvfötter och kan slunga snön upp till 18 meter. Steglös hastighet och elektronisk bränsleinsprutning ger dig snudd på obegränsade möjligheter att gå loss på snön – den här skyfflar undan 71 ton snö per timme.

Pris: Kostar 45 990 kronor hos Ariens


Låt Stiga gör jobbet

SNÖSLUNGA STIGA ST6272

Stiga ST6272 TRAC är en bensindriven snöslunga med en 72 centimeter bredsnöskruv  som sväljer snö i parti och minut. Perfekt för husägare eller dig som behöver skyffla undan snö under arbetstid. Med en kraftfull Stigamotor på 375 cc röjer den undan snö från alla typer av ytor och den triangulära banddrivningen gör den idealisk även för de mest krävande uppgifterna. Snöslungan har vidare manuell justering av utkaströret och deflektorn, uppvärmda handtag, led-strålkastare och en 230 V el-start som gör motorn lätt att starta även i minusgrader

Pris: Från 22 495 kronor på Prisjakt


Snöröjare till ett rimligt pris

AL-KO

Om du bor i söder om Gävle kanske 30 000 kronor känns som ett högt pris för en maskin du kanske aldrig behöver använda. Som tur är finns AL-KO Snowline 620 E II, en lite effektiv bensindriven lymmel som skapar framkomlighet på medelstora till stora snötäckta ytor. Den har en arbetsbredd på 62 centimeter och är utrustad med strålkastare samt elstart, utöver det vanliga startsnöret. AL-KO Snowline 620 E II skickar iväg snön 15 meter och utkaströret går att justera.

Pris: Från 7 490 kronor på Prisjakt


Ploga bort snön med batteridrift

Ryobi

Här är ett alternativ som är såväl sladd- som bensinfritt. Ryobi RST36X5140 röjer uppfarten på snö så att du slipper besöka ryggakuten. Motorn är borstlös, något som ökar både livslängden och verkningsgraden hos maskinen. Arbetsbredden är 51 centimeter och hanterar snödjup upp till 25 centimeter. Maskinen är utrustad med två stycken led-lampor. Med maskinen kommer ett Max Power-batteri på 4,0 Ah och en tillhörande laddare. Just nu kraftigt prissänkt hos Jula!

Pris: Kostar från 4 499 kronor hos Jula


Sladdbunden

Clas Ohlsson

Vill du ha en riktigt enkel variant, styr då dina steg till Clas Ohlsson och kika på deras Cocraft SB46, en eldriven maskin som klarar av enklare jobb. Maskinen drivs framåt med hjälp av inmatningsskruven, det ställbara utkastet låter dig välja var snön ska hamna. Arbetsbredden är 46 centimeter och den klarar snödjup upp till 25 centimeter. Effekt 1800 W.

Pris: Kostar från 1 395 kronor hos Clas Ohlson