En fet maskin för proffsen – Stiga 1581 PRO

Stiga 1581 Pro

Den här maskinen ligger i proffssegmentet och passar för större uppfarter eller kanske helst föreningar. Stigas värstingmaskin kostar en rejäl slant men finns knappt någonting som stoppar den. Den tuggar igenom det mesta och den gör det med enkelhet, det negativa med det kan ibland vara att man känner att när väl maskinen drar igång och börjar kasta iväg snön så är det bara att hänga med.

Maskinen är av två-stegs typ och har finesser som elektroniskt styrt utkast och värme i handtagen. Utkastet är i vår värld det som gör maskinen värd pengarna. Stiga 1581 PRO kan skicka iväg snön 15 meter och med hjälp av enkla tumgrepp så styr du utkastet precis dit du vill. Detta underlättar oerhört i arbetet och gör maskinen lättmanövrerad.

Stiga 1581 Pro

Maskinen är utrustad med hela sex växlar framåt och två bakåt och vårt testområde på 60 kvm tillät oss inte att ens växla förbi tvåans växel. Maskinen är riktigt robust i alla delar och väger in på straxt under 140 kg. Motorn är på hela 10kw och än så länge har den inte stött på en snömängd den inte kan hantera. Finesser som ställbara släpskor ser vi som en självklarhet på en proffsmaskin och dom fungerar mycket bra på Stiga 1581 PRO.

Omdöme

Stiga 1581 PRO är en proffsmaskin i det högre segmentet och får ses som onödigt kompetent för en vanlig familj men om tomten har en längre skaftväg eller större uppställningsplats kommer maskinen verkligen till sin rätt. Bra med funktioner, väl tilltagen kraft och en kraftig konstruktion borgar för ett långt förhållande där vi inte kommer känna oss svikna.

Pris: Från 29 999 kronor hos Prisjakt.

plus

Motorkapaciten
Ställbara släpskor
Värmehandtag
Elektriskt styrt snöutkast

minus

Dyr
Tung
Otymplig på mindre ytor

Betyg 8 av 10
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning