Du har precis handlat ny dator, eller kanske smart-tv. Och sedan efter bara några veckor kommer en helt ny modell med massor av nyheter. Eller en rejäl prissänkning. Och du inser att du borde ha väntat med inköpet. Inom flera områden finns det ganska tydliga produktcykler och om du har koll på dessa undviker du att göra det här misstaget.

1. Nya tv-apparater släpps under försommaren

Samsung smart-tv
Samsungs SUHD 9500 som visades upp i januari i år och som sedan släpptes under sommaren.

När på året är det rätt att handla ny tv? Oavsett om du vill vara först med en ny fräsch modell, eller om du vill fynda förra årets tv till lågpris när lagret ska tömmas, bör du ha koll på när "the big five" lanserar nyheter.

The big five? Vi snackar om: 

  1. Samsung
  2. LG
  3. Philips
  4. Panasonic
  5. Sony

Alla släpper nya tv-apparater strax innan sommaren, mellan april och början av juni vanligtvis. Dessa apparater visas upp för första gången på CES-mässan i Las Vegas i början av januari. Ibland landar modeller senare i butik, i slutet av sommaren, men då handlar det oftast om förseningar någonstans i kedjan.

Undar IFA-mässan i Berlin i början av september visas i regel också en del apparater upp och dessa brukar hitta ut till handelns strax innan jul. Men de stora nyheterna kommer alltid på försommaren.

Missa inte: MacWorlds stora köpguide till Apples alla produkter

Sida 1 / 4

Innehållsförteckning