Det är en rejäl pjäs vi packar upp ur lådan – bilderna ljuger lite, det här är ett riktigt monster till högtalare med en bredd på drygt en halvmeter. I gengäld är den desto tunnare, som trots den böjda formen mäter knappt 15 centimeter. Framsidan är klädd i ett exklusivt, grovt ”möbel”-tyg som kommer från Kvadrat, en av Europas största tillverkare av just möbeltyger.

Beoplay A6
Hela framsidan är täckt av tyg. Komplett med söm i mitten och en liten silverknapp.

Vanliga funktioner under ytan
Bakstycket är i vit plast och där finns ett handtag för att enklare flytta på enheten mellan rummen. Bakom en lucka på undersidan hittar vi alla anslutningar i form av nätverkssladd, strömförsörjning samt en line-in kontakt om du vill köra trådat från din musikspelare. Här finns även en ett reglage du använder för att ställa in ljudbilden beroende på om högtalaren skall stå fritt, mot en vägg eller i en hörna.


Trådlösa högtalare
Missa inte: Test – bästa trådlösa bluetooth-högtalare

Att installera A6:an är inte svårare än andra nätverkshögtalare vi testat. Innan du börjar laddar du hem B&O:s egen app Beosetup och följer sedan instruktionerna steg för steg på din smartphones eller surfplattas skärm. Enkelt och pedagogiskt.

Beoplay A6  
Man kan ju i alla fall inte anklaga Beoplay A6 för att apa efter någon annan högtalare på marknaden.

Vill du inte koppla upp den via nätverket går det att para ihop högtalaren med din smartphone via bluetooth eller airplay, men då går du miste om multiroom-funktionen om du har fler Bang & Olufsen-produkter som stöder tillverkarens Beolink-teknik.

Touch på högtalare och i app

Hela ovansidan har touch-funktion och med svepande rörelser åt höger och vänster styrs volymstyrkan, med ett lätt tryck utåt kanterna byter du låt, mitt på pausas musiken. Eller så sköter du det i appen. Alltså inte Beosetup, utan du måste installera ytterligare en, Beomusic.

Beoplay A6
En app för att installera, en app för att spela upp.

Beomusic är en ganska enkel historia med få inställningsmöjligheter och som dessutom kraschade titt som tätt när vi skulle använda den. Det är enklare att sköta allt direkt med någon av de olika streamingtjänsterna, i dagsläget Spotify, Tuneln, Deezer eller via Apples Airplay.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning