Hoverboard, kostar en rejäl slant, men trots det har populariteten knappast klingat av. Utbudet är enormt och priserna varierar, men vad är det egentligen som skiljer de olika modellerna åt? Vi tog in ett par för att undersöka saken.
Missa inte: Här är höstens bästa smartphones – vi har testat 16 grymma modeller
Hur fungerar då en hoverboard? Ja, är du helt oerfaren ska du ta det extra försiktigt innan du beger dig utomhus. Självbalanseringen sköts via ett inbyggt gyro som känner av hur din vikt är fördelad på brädan, och du tar dig fram genom att luta dig framåt. Vänster och höger sida kan rotera i förhållande till varandra, vilket gör att du styr genom att helt enkelt trycka mer på ena foten. Till en början känns det ovant, men efter ett tag blir rörelsen naturlig.
Till en början kommer benen att kännas som spagetti och du lär ramla av ett par gånger innan det sitter. Ett par timmars träning, företrädelsevis inomhus, gör susen och brädan känns som en förlängning av dig själv, vi lovar.
Runt 15 km/h låter kanske inte vidare snabbt, men är du inte ett proffs räcker det gott och väl. Tänk även på att åka på plant underlag, som slät asfalt eller liknande. En sten, och katastrofen kan vara ett faktum – något vi själva fick erfara. Vissa modeller har dock större, luftfyllda hjul som bättre hanterar ojämnheter.
Här några av de bästa hoverboards vi testade förra året - alla går fortfarande att köpa.
Hoppa till: