En av de hetaste nya prylarna i år är den självbalanserande brädorna som går under namn som swagway, swegway, airboard och hoverboard. Vi testade Swagway 2.0 från företaget med samma namn i höstas och hade ofantligt roligt i ett par dagar.

Läs mer: Livet på en hoverboard är mycket roligare än livet till fots - vi testar Swagway

Hoverboard

Två sorter: Airwheel vs hoverboard

För det första bör vi prata om att det finns två sorters ”hoverboard”. Det ena är brädmodellen som är som en skateboard vänd 90 grader med ett hjul på varje sida om fötterna. Det andra är Airwheel där ett stort hjul är placerat i mitten och du sätter en fot på varje sida.

Brädmodellen är enklare att komma igång med – i vårt test tog det inte lång stund att lära sig balansera på den och kunna navigera runt ett kontorslandskap utan problem. De två sidorna kan röra sig olika fort och kan rotera i förhållande till varandra, vilket gör att du styr genom att helt enkelt trycka mer på ena foten.

Airwheel är lite krångligare att lära sig eftersom du måste använda höfterna och luta dig inåt i kurvor för att kunna styra ordentligt. Men det finns fördelar också, som du ska se.

Missa inte: Test: Urbanmotion V3 - Cool enhjuling med nytänk

Airwheel