När vi inledde teknikåret 2015, på världens största prylmässa CES i Las Vegas i januari, fick vi en försmak av vad som väntade i form av produktsläpp och trender. Och vi insåg snabbt att det skulle bli ett riktigt intressant år.

Så kallade wearable är en tydlig trend som än så länge nästan blivit synonymt med smartklockor och träningsarmband. Vi har skrivit om, och klämt på, massor av spännande produkter under året, men få prylar förutom just klockor och armband har hittat till de svenska butikshyllorna. Utbudet av just smarta klockor har dock exploderat under 2015, framför allt sedan lanseringen av Apple Watch i somras.

coolaste 2015

Nya spännande produktkategorier

Redan 2014 upptäckte massor av prylnördar tjusningen med drönare, och även i år har det kommit ett antal intressanta modeller. Nu finns riktigt häftiga multikoptrar med automatisk stabilisering och kameror som strömmar video direkt till din smartphone i (nästan) alla prisklasser.

I övrigt känns inte kameror som någon glödhet kategori, vi konstaterar att den smarta mobiltelefonen i stort sett dödat kompaktkameran. Actionkameror är dock fortfarande väldigt populära, och de har blivit extremt bra kvalitetsmässigt.

2015 är samtidigt året när allt fler börjat glida fram på diverse eldrivna fordon, stora som små. Elcyklar, ståhjulingar och elektriska sparkcyklar har dykt upp överallt. Och några extremt coola modeller har passerat redaktionen under året.

Bland de hundratals produkter vi har testat under året har vi valt ut årets coolaste pryl. Och vad innebär då den titeln? Det handlar inte bara om fantastiskt bra produkter som vi hyllat i våra tester, utan de måste också representera en produktkategori som känns nyskapande och aktuell för året.
Det har inte varit helt lätt att utse årets coolaste pryl 2015, men till slut lyckades redaktionen enas om en värdig vinnare.

Här är de 10 coolaste produkterna, oavsett kategori, och vi börjar förstås från slutet.