The Witcher

Tekniken

Den första kategorin är inte särskilt spännande alls. Fallout 4 har en gigantisk värld, men också en teknik som inte alltid hänger med, och en yta som ser föråldrad ut. Dessutom är det proppfullt med buggar.

Missa inte: Så väljer du rätt spelkonsol att lägga under granen

The Witcher 3 är å andra sidan riktigt snyggt, och börjar även bli relativt buggfritt efter flera större uppdateringar.

Vinnare: The Witcher 3


The Witcher

Handlingen och uppdragen

Vill man göra det enkelt för sig går det att förklara de båda med att Fallout 4 har postapokalysm som tema medan The Witcher 3 erbjuder drakar och demoner. Men det vore också orättvist. Handlingen i Fallout 4 är nämligen inte alls särskilt viktigt – här får du i princip reda på att världen har gått under och sedan är det inte mycket mer med det. Fokus ligger istället på att utforska och göra mängder av sidouppdrag. Tyvärr är det många uppdrag som känns lite väl simpla i sin struktur, även om det finns ett gäng guldkorn.

I The Witcher 3 är handlingen desto viktigare, och det är en fördel om du har spelat igenom föregångarna för att förstå vad som händer. Här är både huvuduppdragen och sidouppdragen väldigt välgjorda och du kommer vilka klara dem alla.

Vinnare: The Witcher 3


Fallout

Spelmekaniken

Vilket som är starkast av Fallout 4 och The Witcher 3 på den här punkten är en smaksak. Fallout 4 är svårare att sätta sig in i, men erbjuder lite mer möjligheter om du vill experimentera med din karaktär. The Witcher 3 kan till en början verka svårt att ta till sig, men utvecklaren CD Project Red är duktiga på att förklara hur saker och ting fungerar – vilket Fallout 4-utvecklaren Bethesda är desto sämre på. Även sett till stridssystemet skiljer sig de spelen åt, men i grund och botten bygger både Fallout 4 och The Witcher 3 på planering och rätt utrustning vid rätt tillfälle.

Vinnare: Oavgjort

The Witcher 3: Wild Hunt Pris vid test: 322 kr.

Bästa pris just nu: 89 kr