Oukitel K10000

Det gäller att nischa in sig om man vill slå sig in på den väldigt konkurrensutsatta mobilmarknaden. Kinesiska Oukitel hoppas på att den kundgrupp som stör sig ordentligt på dålig batteritid ska kika på företagets telefoner.

Oukitel K10000 är en modell med ett batteri på hela 10 000 milliamperetimmar, mah. Det kan jämföras med till exempel Iphone 6S Plus vars batteri ligger på 2 750 mah eller 3 020 mah i Samsung Galaxy Note 5.

Telefonen har en funktion som gör att den kan ladda andra enheter via sin usb-port, och företaget skryter om att den kan ladda just tre stycken Iphone 6S Plus och ändå ha 10 procent batteri kvar.

Förutom batteriet är det dock inte särskilt mycket som sticker ut. Det rör sig om en telefon med skärm på 5.5 tum i 720p-upplösning, en fyrkärnig Cortex A53-processor på en gigahertz, 2 gigabyte ram och 16 gigabyte lagring.

Oukitel påstår att telefonen ska kunna användas i mellan 10 och 15 dagar utan att laddas. Det låter optimistiskt men de lägre specifikationerna för processor och skärm hjälper förmodligen också till. Även om det är i längsta laget låter det inte omöjligt att använda den i en vecka i alla fall utan att snåla allt för mycket.

Förhandsbeställningar har öppnats nu och den släpps i USA 2 januari med ett pris på 240 dollar, vilket brukar innebära omkring 2 400 kronor inklusive svensk moms. Vi vet dock inte om den kommer släppas här.