Tredje fredagen i december infaller dagen som firas med att ta på sig antingen den gräsligaste eller roligaste jultröjan. I år infaller således högtiden (?) den 18 december. M3 har som ansvarstagande organ plockat fram ett gäng tröjor med motiv från superhjältarnas, science fiction och spelens värld. Med en av dessa gör du succé på zoom-julbordet.


Julhämnaren

Avenger

Med din egen Avenger-jultröja kan du släppa loss din inre hulk på julbordet. Hamna sedan i alla kolhydraters matkoma och bli tillräckligt lealös och snäll att till och med du får en julklapp.

Kostar 471 kronor och 50 öre hos Amazon

Innan järnet

Iron Man

Ett julbord kräver god fysik. Du ska inte bara äta en tallrik mat, utan 27. Plus gröt. För att göra detta krävs såväl mod som en jultröja med din idol Iron Man.

Kostar 374,86 kr - 465,97 kr hos Amazon

Kapten julbord

Captain America

Äntra julbordet klädd med självaste Captain America och kräv ugnsstekt kalkon eller vad de nu äter "over there" till julen.

Kostar 434,44 kr - 495,75 kr hos Amazon

Fräck & frän

Deadpool

Klä dig i en Deadpool-tröja och känn hur alla coola, fräcka avsnoppande svar kommer som ett brev på posten. Prata som Deadpool och du kommer antingen att bli julens stjärna eller idiot.

Kostar 499 kronor hos Cdon


Mörda tomen?

Assassins Creed

Nä, inget mördande på julafton, men du kan ju alltid låtsas att du gör processen kort med den där ingifta svågern/svägerskan som alltid skryter om sin mittbena. Här är en Assassins Creed-tröja för den som hyser dold agg mot allt och alla.

Kostar 699 kronor hos Science Fiction Bokhandeln


Rapa stort

Rick & Morty

För dig som inte får nog av Rick And Mortys äventyr och handen på hjärtat, vem får det? Läge att klä dig i en ståtlig jultröja med Morty spyendes en regnbåge.

Kostar 199 kronor hos Roliga Prylar


En speltokig jul

Atari

En perfekt julklapp för gejmern som kan sin historia eller för gejmerns boomer-föräldrar som fortfarande tror att Atari ”is da shizzle”. Oavsett, en anrik logga med motiv från bland annat Missile Command är aldrig fel, oavsett ålder.

Kostar 199 kronor hos Roliga Prylar

Jultomten kommer från rymden

Space Invaders

Vi fortsätter med Atari-temat och föreslår den här tröjan med motiv från Space Invaders. Kom i rätt julstämning med hjälp av dessa ikoniska utomjordingar.

Kostar 199 kronor hos Roliga Prylar


Julstation

Playstation

Är dina ungar ena små dryga rackare som vare sig förtjänar julklappar i allmänhet eller ett PS5 i synnerhet? Då kan du ge dem den här tröjan som ett klent substitut. Gör du detta kan vi garantera dig och resten av din familj en hemsk jul. Skämt åsido, det här är en skön tröja med Playstations lika sköna, ikoniska knappmotiv.

Kostar 199 kronor hos Roliga Prylar


Arrf arrf ånsch

Wookie

Ovanstående är wookie och betyder god jul. Den här tröjan pryds av Chewbaccas anlete och prinsessan Leias berömda citat "I´d Rather Kiss A Wookiee". En svårslagen jultröja som du kan briljera med både till julfesten och till julmyset.

Kostar 159 kronor hos Roliga Prylar


Eldfast

Gävlebocken

Av alla traditioner vi har i december är Gävlebockens eldfängdhet den som nått mest internationell ryktbarhet. Den här tröjan föreställer bocken i fråga samt har tolv blinkande led-ljus (jorå, batteri ingår) som antingen förstärker intrycket av jul eller en brinnande bock. Vi låter du själv avgöra vilket.

Kostar 419 kronor hos Silly Santa


Pac Man

Pac Man

Känner du för att klä dig i en äkta retro-klassiker kanske den här stickade Pac Man-tröjan är någonting för dig. Komplett med små tomtehattar på huvudfiguren själv.

Pris: 499 kronor hos Roligaprylar.se


Super Mario

Super Mario Nintendo Christmas Jumper

Julhandeln handlar om pengar och då är Super Mario det första vi tänker på. På den här tröjan syns den hoppande italienaren och en massa guldmynt och snöflingor.

Pris: 399 kronor hos Roligaprylar.se


Pika

Pokémon Christmas Jumper
Pikachu pryder denna juliga tröja som även bjuder på granar, renar och snöflingor. Och självklart även en tillhörande Pokémonboll.

Pris: 149 kronor hos Roligaprylar.se


Sonic

Sonic the Hedgehog Christmas Jumper

Sonic, världens snabbaste igelkott har naturligtvis också en egen jultröja som pryds av stjärnor, granar och de obligatoriska guldringarna.

Pris: 399 kronor hos Roligaprylar.se