Mer om streaming:

I karantäntider går allt långsammare för varje dag som går. Efter att ha städat, diskat, möblerat om och gjort övriga sysslor som man skjutit upp senaste tiden finns det inte så mycket kvar i hemmet att göra.

Oavsett om du är sjuk, i riskzonen eller försöker hjälpa till med att minska smittspridningen och därav är hemma så blir det lätt att tv:n dras igång utan ett egentligt syfte. Varför inte då satsa på att se ikapp de där serierna som kollegorna eller klasskamraterna alltid nämner, då du i vanliga fall bara står och nickar med i förhoppning om att de inte ska förstå att du inte sett dem?

Game of Thrones

Game of Thrones
Foto: HBO

Behövs det verkligen sägas någonting alls om denna serie? De flesta, även om man inte sett serien, har inte lyckats undvika att förstå handlingen om dramat som utspelar sig på kontinenten Westeros. Har du lyckats ta dig igenom de senaste åren utan att ha kuvats av massan krävs det nästan en liten eloge. Men nu är det kanske dags att begrava stoltheten?

Antal säsonger: 6
Finns att streama på: HBO Nordic

Doctor Who

Dr Who
Foto: BBC

Brittiska serien Doctor Who har varit en av de mest populära sci-fi serierna ända sedan 1963 då första säsongen släpptes. Självklart kan du börja med att se serien från starten, men kanske inte ens karantänen ger dig så mycket fritid. Ett tips är då istället att börja med att hoppa in på 2000-talets nytappning. Säsong 5, med den elfte inkarnationen av världens mest kända doktor kom ut 2010, och är en bra startpunkt för personer som inte följt serien tidigare.

Antal säsonger: 37
Säsong 5 – 10 finns att streama på: Amazon Prime

13 reasons why

13 Reasons Why
Foto: Netflix

Hur gör man sig hörd från andra sidan graven? Jo, man spelar in 13 band med de anledningar som ledde till ens självmord. Följ denna intressanta, annorlunda och mörka serieidé som genast blev en stor succé. Bara en snabb varning – du kommer kanske inte att kunna lägga dig förrän du har sett allt.

Antal säsonger: 3
Finns att streama på: Netflix

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy

Drömmen att sitta på en motorcykel har Jax fått uppfylld då han tillsammans med sitt gäng ständigt hamnar i olika dilemman med polisen och andra gäng. Hur bär man sig egentligen åt för att bolla mellan sitt motorcykelgäng och samtidigt försöka vara pappa till sin son?

Antal säsonger: 7
Finns att streama på: Netflix

Bron

Bron

Kan detta vara världens bästa kriminalare? Det är upp till dig att avgöra – men det är helt klart värt att ge poliserna Saga Norén och Martin Rohde en chans när de försöker lösa ett mord där kroppen ligger mitt på Öresundsbron. Denna svensk-danska produktion skildrar ett unikt samarbete över gränserna.

Antal säsonger: 4
Finns att streama på: Netflix och Cmore

Lost

Lost

Med ett snitt på 16 miljoner tittare endast i USA under första säsongen, slog sig Lost snabbt in som en av de bästa tv-serierna någonsin, enligt många kritiker. Serien blev nominerad till hundratals olika utmärkelser och vann bland annat Emmy, Golden Globe och BAFTA. Serien utspelar sig på en öde ö där ett antal överlevare från en flygplansolycka har strandats. De måste försöka överleva och hitta något sätt att ta sig ifrån denna mystiska ö.

Antal säsonger: 6
Finns att streama på: Viaplay

South Park

South Park

Den animerade serien South Park handlar om ett gäng barn som är med om diverse olika konstigheter. Med en humor som stundvis är extremt barnslig till att hugga mot den politiska situationen runt om i världen har denna serie någonting för alla. Det är just den enorma blandningen som gjort serien så populär och har gått på tv sedan 1997.

Antal säsonger: 23
Finns att streama på: Viaplay

Vikings

Vikings

Vill du bygga på din kunskap om vikingarna och det nordiska arvet? Ge då detta historiska drama ett försök. Med en extrem lust att utforska världen får vi följa vikingen Ragnar Lothbrok när han bland annat gör räder genom Storbritannien och samtidigt håller ordning i sin by. Serien startade 2013 och produceras fortfarande. Den är nu inne på sin sjätte säsong.

Antal säsonger: 6
Finns att streama på: Netflix, Viaplay, HBO Nordic (även säsong 6) och Cmore

Vänner

Friends

Är du sugen på att se någonting roligt? Vänner blev snabbt en av de mest klassiska sitcom-serierna någonsin. Många påstår att de har sett serien, men en stor del av dem har bara sett vissa avsnitt här och där när de råkat zappa på tv:n. Ta dig nu tiden att starta med första avsnittet och följ händelserna som håller ihop ett av världens mest ikoniska kompisgäng.

Antal säsonger: 10
Finns att streama på: Netflix

Prison Break

Prison Break

En fullpackad äventyrsserie om Michael Scofield som med vilje begår ett brott endast för att hamna i fängelse tillsammans med sin bror Lincoln. Michael är övertygad om att hans bror sitter fängslad på felaktig grund och har tatuerat in planritningen av fängelset på sin kropp för att försöka frita dem båda. Serien fick en återkomst 2017 då den femte säsongen kom ut efter ett uppehåll på 8 år.

Antal säsonger: 5 + en film
Finns att streama på: Viaplay och Netflix


Mer om streaming: