”It’s weird”. Det är Lenovos egna ord, inte våra. Så beskriver de surfplattan Yoga Tab 3 Pro i sina egna reklamfilmer. ”It’s weird, but good weird.” Konstig, men på ett bra sätt, med andra ord. Hur konstig är den då? Tja, har ni liksom vi redan tidigare stiftat bekantskap med Lenovos Yoga-surfplattor så är den faktiskt inte så konstig alls, eftersom alla de saker som gör den unik är saker som vi såg redan för ett år sedan. Men jodå, jämfört med det mesta annat i surfplatteväg är den minst sagt udda.

Yoga Tab 3 Pro är en vidareutveckling av en platta som kom vid den här tiden förra året, med det föga överraskande namnet Yoga Tab 2 Pro. En stor skillnad på Tab 2 Pro och Tab 3 Pro är storleken. Föregångaren hade en 13,3 tums skärm och vägde nästan ett kilo. Nu har Lenovo valt att gå tillbaka till det mer behändiga surfplatteformatet 10,1 tum.

Yoga Tab 3 Pro
Projektorn är smartare placerad i nya plattan.

Helt egen design

De sätt som bägge dessa plattor skiljer sig från de flesta andra surfplattor är väldigt uppenbara och syns redan på utsidan. Alla andra plattor tävlar om att vara tunnast men det struntar Lenovo totalt i och har en rejäl rund och två centimeter tjock kolv fäst på ena långsidan av plattan. Det gör den givetvis svårare att packa ner, men för övrigt ser vi inte några nackdelar med konstruktionen, som är utomordentligt bekväm att greppa och hålla i.

Den udda formen möjliggör en del intressanta saker. För det första finns det plats för ett större batteri. För det andra har Lenovo byggt in ett utfällbart stöd som gör att du kan ställa upp plattan som digital bildram, få bekväm lutning på ett bord för att skriva på skärmtangentbordet, och så vidare.

Yoga Tab 3 Pro
Det går även att använda stödet för att hänga plattan på väggen.

För det tredje gör den tjocka formen att Lenovo inte behöver kompromissa med kamera, man och har i Yoga Tab 3 Pro monterat in en 13-megapixlare som håller ungefär samma klass som en bra smartphone. Synd då bara att Lenovo inte också byggt in en led-blixt, det hade varit pricken över i:et.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning