Smarter Coffe är, som så mycket annan teknik som bryter ny mark, väldigt bra på pappret. För vem vill inte ha en kaffebryggare som är uppkopplad mot det lokala nätverket och låter dig brygga kaffe via ett par knapptryck i appen på mobilen? Och hur praktiskt är det inte att kunna vakna till en kanna kaffe som bryggts per automatik ett visst klockslag på morgonen? För att inte tala om hur coolt det är med en bryggare som går igång automatiskt så fort du kommer hem.

Missa inte: Stor guide – så bygger du ditt smarta hem

I praktiken visar det sig tyvärr att Smarter Coffe inte riktigt lever upp till förväntningarna och lider av en hel del barnsjukdomar.

Smarter Coffee
Bryggaren är snygg och materialen är påkostade och rejäla.

Enkelt, till en början

Att komma igång med Smarter Coffe är inga problem. Det är bara att plugga in bryggaren i eluttaget, tanka ned appen och följa de enkla installationsinstruktionerna. Efter att vi sedan, också enligt instruktionerna, kör igenom den med bara vatten några gånger fyller vi på med mer vatten och kaffebönor och är sedan redo att brygga vår första kanna.

Via appen kan du välja antal koppar du vill brygga, styrkan på kaffet (svagt, mellan eller starkt), samt om du vill brygga med bönor som mals automatiskt eller med redan malt kaffe som läggs i filtret. Det går även att välja hur fint bönorna ska malas, men detta måste göras med ett vred direkt på bryggaren. Det senare är ett typiskt barnsjukdomsexempel, då detta naturligtvis också borde gå att styra från appen.

Smarter Coffee
Appen är väldigt pedagogisk och lättanvänd.

Ojämnt resultat

När vi väljer två koppar mellansvagt kaffe (med finmalda bönor) och trycker på start på appen hör vi hur bryggaren glatt surrar igång ute i köket och en kort stund senare kan vi gå ut och hälla upp vårt kaffe. Men när vi provsmakar blev vi grymt besvikna, då kaffet är rejält blaskigt. Vi provar att istället välja inställningen starkt, men resultatet är lika dåligt.

Vi provar sedan att brygga en större mängd kaffe och då blir resultatet mycket bättre. Efter en stund laborerande och felsökande visar det sig att det varma vattnet inte verkar träffa det malda kaffet som det ska när vi brygger små mängder kaffe. Med andra ord: ytterligare ett exempel på en barnsjukdom.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning