Ett ordentligt kylskåp med inbyggd pekskärm på 21,5 tum och andra smarta funktioner. Det är vad Samsung tycker att familjer borde ha i köket när Family Hub släpps. Med skärmen kan man kolla Instagram, beställa mat över nätet, visa tv eller bara lämna meddelanden till andra familjemedlemmar utan att leta efter post-it-lappar.

För att handla mat har Samsung gått ihop med Mastercard och de erbjuder tillsammans tjänsten Groceries by Mastercard. Det är i alla fall en syssla vi kan hålla med om har med ett kylskåp att göra. Enligt Mastercard själva är det första gången som den typen av tjänst har byggts in i just ett kylskåp. Vi har dock ingen information om denna tjänst kan leverera något ätbart i Sverige.

En av de smarta funktionerna är att kylen har en inbyggd kamera som tar en bild av innanmätet varje gång du stänger dörren. Så om du går förbi affären på väg hem från jobbet och inte kommer ihåg om det finns ägg eller morötter så är det bara att öppna appen och titta på vad som finns i den.

Samsung Family Hub ska finnas på marknaden i USA senare i vår. Vi har inte några uppgifter om priset i dagsläget men räkna med att det inte blir billigt. Ett kylskåp i samma klass utan de smarta funktionerna kan kosta över 20 000 kronor.