Titanfall 2

15. Titanfall 2

Vinter, Playstation 4, Xbox One, pc
Titanfall var ett snyggt och tempofyllt actionspel, om än något obalanserat. Än så länge vet vi inte mycket om den andra delen, men förhoppningsvis har utvecklaren Respawn tagit åt sig av kritiken och slipat bort de värsta bristerna. I sådana fall är frågan om vi inte har ett spel som kan utmana jättarna Call of Duty och Battlefield på allvar denna gång.

Missa inte: Här är vår recension av Uncharted 4!

spel 2016

14. Dishonored 2

11 november, Playstation 4, Xbox One, pc
Går du igång på att smyga dig förbi fiender i art deco-miljöer lär uppföljaren på Dishonored från 2012 passa perfekt. Del två tar vid femton år efter originalet, och vi kommer åter få stifta bekantskap med Corvo Attano – som dessutom får sällskap av Emily Kaldwin. Snygga miljöer och nervpirrande smygande är att vänta.

Missa inte: Playstation 4, Xbox One eller Wii U? Så väljer du rätt konsol

spel 2016

13. Call of Duty: Infinite Warfare

4 november, Playstation 4, Xbox One, pc
Att ett nytt Call of Duty släpps lagom till julhandeln börjar bli ett lika återkommande tradition som Kalle Anka på tv. Och även om kommande Infinite Warfare har slagit något slags rekord i negativa kommentarer på Youtube lär vi sitta som klistrade även i år. För även om framtidstemat börjar kännas lite uttjatat nu är serien fortfarande extremt underhållande – särskilt i onlineläget.

spel 2016

12. Deus Ex: Mankind Divided

23 augusti, Playstation 4, Xbox One, pc
Klassikern Deus Ex fick ju en riktigt bra nytolkning härom året, och Deus Ex: Mankind Divided ser ut att spinna vidare på den formulan. Här snackar vi alltså cyberpunk och dystopi för hela slanten, kombinerat med stora valmöjligheter under striderna.

spel 2016

11. Gran Turismo Sport

18 november, Playstation 4
Sonys Gran Turismo var under slutet av 90-talet och början av 2000-talet en av spelvärldens största giganter. Under de senare åren har serien fallit lite i glömska, inte minst tack vare konkurrens från bland annat Forza Motorsport och Project Cars. Förhoppningsvis kan Gran Turismo Sport blir den nystart som serien så väl behöver.