I onsdags lyfte Oculus VR på virtual reality-locket och avslöjade både lanseringsdatum och pris för Oculus Rift. Och som en direkt följd av det dyker nu de första vr-anpassade datorerna upp.

Missa inte: Oculus Rift kostar skjortan – men räkna inte ut virtual reality för det

Alieware

Först ut har vi Dell, som redan i samband med Oculus VR:s presskonferens medddelade att de kommer erbjuda ett paket med Oculus Rift och antingen en Dell XPS 8900 eller en Alienware X51. Prislappen för datorerna börjar vid 1 199 dollar (motsvarande drygt 10 000 kronor). Köper du någon av de paketen blir Oculus Rift 200 dollar (motsvarande drygt 1 700 kronor) billigare, vilket lär vara välkommet eftersom enheten ensam lär gå på runt 7 000 kronor här i Sverige.

Asus

Datorjätten Asus vill inte vara sämre och kommer erbjuda två datorpaket vid Oculus Rift-lansering: Asus G11CD och Rog G20CB. Prislappen för dessa startar vid 949 dollar (motsvarande drygt 8 000 kronor). Om Asus samtidigt kommer erbjuda rabatterade vr-enheter är än så länge oklart.

HP

Den tredje tillverkaren som hakar på vr-tåget redan nu är HP, som tillsammans med HTC har tagit fram HP ENVY Phoenix, som till skillnad från Dells och Asus varianter är anpassad för Oculus Rift-konkurrenten HTC Vive. Datorn kommer utrustad med en Intel Core i7 K-serie med överklockningskapacitet trimmad av HP och ett Nvidia GTXTM 980 Ti-grafikkort. Prislapp kommer utannonseras i samband med lanseringen i februari.