LG 180-gradersskärm
LG:s 180-gradersskärm, nästan som vr.

I en avskild utställningslokal vid sidan av den vanliga jättemontern hade LG en separat liten utställning där bara speciellt inbjudna fick komma in. Vi fick chansen att göra ett besök och kolla in vad vi kan vänta oss i framtiden av skärmar, både oled och led.

Framförallt var det oled-skärmarna som imponerande, och ingen mindre än den lilla rullbara skärmen på 18 tum. Det är en tunn plastfilm som mest ser ut som något du lägger på en overhead-projektor (kommer ni ihåg dem?) fast lite gråare. Men det är i själva verket en komplett oled-panel. För att den ska funka behöver den dock omges av en del lite mer skrymmande elektronik, men jodå, själva skärmen går definitivt att rulla ihop.

LG genomskinlig skärm LG
Genomskinlig oled, perfekt för skyltfönster.

Lite grann i alla fall. En del frågetecken rätades inte ut, som hur ömtålig den är och hur mycket den kan rullas ihop utan att ta skada. Vi fick inte själva hantera en aktiv skärm.

Framförallt visar den på hur oled-paneler kan ta nästan vilken form som helst, något som LG också demonstrerade med bland annat böjda instrumentpaneler för bilar. Och med ett par spektakulära oled-skärmar i stort format med rejäl böj, bland annat en som omsluter dig hela 180 grader.

LG tunn skärm
Lövtunna skärmar för skrivbordet och bärbara datorer.

Andra skärmar var inte lika spektakulära, men tekniskt sett grymt imponerande, som lövtunna och lätta skrivbordsskärmar, dubbelsidiga skärmar, 8k-paneler och riktigt små 4k-skärmar.

LG dubbelsidig skärm
Den här dubbelsidiga skärmen är tänkt för till exempel reklam och skyltar i butiker.