När LG presenterade sin nya topp-serie oled-tv på CES förvånades vi lite över namnet. G6 heter den, trots att G till G4 hittills varit namnet på tillverkarens premium-telefoner. Men den nya telefonen som kommer nu heter alltså V10. Om den helt ska ersätta gamla G-serien vet vi inte, men det kanske är dags för det, innan det blir namnkrockar.

V10 är en rejäl 5,7-tummare med lister längs långsidorna i rostfritt stål och en räfflad gummiaktig baksida. Den är väl kanske inte direkt klassiskt snygg, och inte designmässigt lika utstuderad som föregångaren G4 med sin läderbaksida, men å andra sidan har den bekväma greppvänliga ytor och och känns lätt för att vara så pass stor. Den ska också enligt uppgift vara extra tålig mot stötar, slag och repor.

LG V10
Den räfflade baksidan är kanske inte världens coolaste, men den är i gengäld väldigt funktionell.

Bred att greppa
LG har lyckats kombinera stor skärm med smärt och smidig form förut, men denna gång lyckas de inte riktigt med det. För att bekvämt kunna använda denna 5,7 tums bjässe med extra millimeter på vardera sida behöver du antingen ha stora händer eller god vana med phablet-formatet. Som vanligt med LG så sitter på-knappen och volymkontrollen mitt på baksidan, vilket kan vara ytterligare en sak att vänja sig vid.

På-knappen är också fingeravtrycksläsare. Det tar ovanligt lång stund att registrera ett fingeravtryck jämfört med till exempel en Iphone eller en Samsung Galaxy, men när det väl har matats in går det snabbt och problemfritt att använda det för inloggning. Bakstycket är borttagbart och V10 har som en av mycket få premium-mobiler utbytbart batteri. Det får LG plus i kanten för.

LG V10
Som så ofta får vi dras med de tristare utförandena av nya telefoner. Vi hoppas få se de lite färggrannare alternativen även i Sverige, men hur det är med en saken vet vi inte idag. Den vita och den svarta modellen ser ut att vara de som LG i Sverige säljer.
Sida 1 / 3

Innehållsförteckning

LG V10 H960A Pris vid test: 6305 kr.

Bästa pris just nu: 8344 kr