Det går knappt en dag utan att det släpps nya modeller av hörlurar i alla dess former. Har du inte ett tungt varumärke att luta dig mot gäller det att sticka ut ordentligt för att få uppmärksamhet. Torque gjorde oss nyfikna med originellt utseende och de utbytbara öronkåporna.

Missa inte: Stort test – lurarna för bästa ljudet

Torque Audio t402v är ett par anpassningsbara hörlurar som levereras med två uppsättningar öronkåpor. Detta gör att de kan användas som antingen over-ear eller on-ear. Själva elementen är desamma, det är bara själva puffarna som byts ut. En i teorin ganska genial lösning egentligen, du anpassar lurarna efter hur du vill ha dem beroende på aktivitet eller behov. Men de kostar en slant, dessa Touque-lurar, närmre bestämt 3 600 kronor. Med en sådan prislapp vill det till att alla bitar faller på plats – Känsla, prestanda och design. Den udda lösningen i sig är knappast värt den summan.

Torque Audio t402v
Torque Audio t402v med over-ear-lurarna.

Två-i-ett-lurar 

Lurarna är varken trådlösa eller utrustade med brusreducerande teknik – funktioner som annars känns givna med tanke på priset. De saknar även ett välrenommerat varumärke liknande Bose B&O eller Sennheiser att locka med. Så vad är det då som gör dessa ens värda att vända sig om i hyllan? Att kunna byta ut öronpuffarna är i och för sig coolt, men kommer du verkligen använda dig av funktionen och byta titt som tätt? Tveksamt.

För det första är komforten medioker. On-ear modifikationen får godkänt medan over-ear varianten har alltför smala kanter vilket ger en obehaglig känsla. Ljudisoleringen är i stort sett obefintlig och begreppet ”öppna lurar” får en helt ny innebörd – de släpper in allt. Puffarna byts enkelt ut då de fixeras med magneter och de som inte används förvaras i den medföljande liten tygpåse.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning