LG G5

LG G4 var en charmig mobil med framförallt riktigt imponerande kamera. Dess udda stil med bakstycke i äkta läder från riktiga kossor och det faktum att LG inte toppade prestanda i den gjorde att den aldrig riktigt slog som premiummobil i konkurrens med till exempel Samsung Galaxy S6 Edge.

I vintras kom LG V10. Vid första anblicken såg den ut att vara LG:s nya flaggskepp med många grymma egenskaper – lysande kamerafunktioner för framförallt video, kvalitets-dac som gav grymt ljud och en smart liten extra oled-skärm.

Men den visade sig också vara ett stickspår och LG fortsätter med G-serien. Nu är det G5 som gäller och denna gång har LG lugnat ner sig med galenskaperna, i alla fall när det gället utseendet. Nu är det sober och sval borstad metall i bakstycket istället för som tidigare läder eller plast. Det är mer solid unibody-känsla i luren än tidigare, och känns betryggande stabil att hålla i samtidigt som den är riktigt lätt.

LG G5

Samtidigt kan vi inte neka till att vi tycker att det är lite trist att LG nu frångår den stil som gjort hela G-serien speciell. Ska G5 jämföras med någon annan telefon utseendemässigt så är det med HTC A9 som kom i höstas, fast större. Den försökte vara Iphone 6s. Försöker LG G6 vara Iphone 6s Plus? Nja, det är not lite orättvist, men visst finns det liknande drag.

LG G5 kommer i fyra färger, silver, guld, lätt rosaskimrande och ”titan”, vilket innebär svartgrå ton i metallen. Vi håller tummarna för att den rosa dyker upp i Sverige, den är klart coolast.