Att multiroom är hett råder det ingen tvekan om och visst vore det trevligt att kunna införskaffa ett het nytt system för att sprida toner i alla rum. Men det kostar en hel del. Med Müzo kan du använda dina befintliga musikspelare för ändamålet.

Missa inte: AKG släpper nya lurar som inte kostar skjortan

Låt oss säga att du bestämt dig för att slå till på ett komplett multiroom-system till din bostad. Ett par större pjäser till vardagsrummet och några mindre till kök, badrum och sovrummen. Kostnaderna drar iväg snabbt och väljer du ett av de bättre systemen, exempelvis Sonos, slutar notan på nästan 20 000 kronor* för en trerummare. En rejäl sudd alltså, och de flesta av oss har helt enkelt inte råd att fylla hemmet med musik på ett bräde. Men det finns alternativ.

Cobblestone
Müzigt med Müzo. Den lilla dosan ger stereobänken en personlig touch.

Liten och okomplicerad

Du har säker redan hemmet fyllt av musikspelare eller aktiva högtalare med 3,5 millimeters-anslutning. De låter bra och fyller de flesta av dina behov. Men – de saknar nätverksanslutning och en app i din smartphone, med vilken du kan styra alltsammans med. Känner du igen dig? Du kan Muzo vara ett alternativ.

Müzo ser inte mycket ut för världen och är från början ett Kickstarter-projekt som nu sett dagens ljus. Installationen är busenkel, det är bara att ladda ner och installera företagets app och följa instruktionerna.

*I exemplet har vi räknat på fyra stycken. Play:1 samt ett par Play:5

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning