Förra veckan testade vi hörlurarna Torque Audio T402V, ett par on-ear-hörlurar med en del unika egenskaper och då framför allt det faktum att de är både on-ear och over-ear – kåpan går nämligen att byta ut. Sedan hade den också mekaniskt reglage för olika ljudlägen. Vi blev däremot inte så imponerade. Komforten var halvdan, isoleringen dålig och skillnaden mellan ljudlägerna i stort sett obefintlig.

Missa inte: Müzo Cobblestone låter dig skapa ditt eget multiroom

Torque har också in-ear-lurar som bygger på liknande principer, och har nyligen släppt en ny sådan modell kallad T096Z. Vi har testat en billigare föregångare till den tidigare, men det här ska vara snäppet bättre i kvalitet och anpassningsbarhet, lovar Torque. Dags att se om den klarar sig bättre än stora lurarna.

Torque Audio t096zAtt byta komponenter i luren är pilligt men egentligen inte så komplicerat.

Sex lurar i en, på sätt och vis

För 3 000 kronor vill det också till att vi får något alldeles extra. In-ear-lurarna funkar som så att ett stycke de kallat TorqueValve i mitten av luren är utbytbart, och du får med sex olika varianter som ska ge olika ljudbild. En kallas referens och ska ge en så neutral ljudbild som möjligt. De andra heter ”clear”, ”deep”, ”balanced”, ”soft” och ”bliss”. Riktigt vad det innebär förtäljer varken information hos Torque själva eller medföljande instruktioner, det får vi helt enkelt lyssna och upptäcka på egen hand.

Själva öronsnäckorna är gedigna och välbyggda och i sin enkelhet riktigt snygga. I vår testares öron sitter de bekvämt, men det är ju alltid lite av en chansning med in-ear-lurar (och en dyr chansning ). Dock sitter de inte så värst stadigt, vi skulle inte våga oss på att ploppa in dessa på träningspasset.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning