Torque Audio t096z
De olika "ventilerna" för olika ljudbild är färgkodade så att du inte ska ta fel.

Huvudfunktionen känns överflödig

T096Z har även fjärrkontrollklump på kabeln, med inbyggd mick och kontroller som funkar med IOS. Android-användare göra sig inte besvär, åtminstone inte med den funktionen. Lyckligtvis fungerar mikrofonen på annat än Iphone.

Det är inte överdrivet svårt att byta ut modulerna, de skrivas lätt i och ur, men lite pilligt är det, och det är återigen inget som vi tror att folk kommer vilja göra särskilt ofta. Grundljudet i T096Z är rent och bra, om än inte särskilt kraftfullt.

Med ”referens”-modulen i är ljudbilden trevligt rak och detaljer framhävs i både diskant, mellanregister och bas. Med de två alternativen ”clear” och ”deep” blir skillnaden mot standardljudbilden påtaglig. Men inte särskilt trevlig. Antingen blir basen murrig eller diskanten vass. De andra tre är mer subtila, men riktigt vad som gör dem balanserade, mjuka och ”bilss”-iga, vad det nu är, är inte direkt uppenbart.

Torque Audio t096z
Givetvis får du också med lite olika storlekar och stuk för passform i örat. Fattas bara annat för en så här pass påkostad lur.

Omdöme

Det här är lurar som låter bättre och sitter bättre än on-ear-kusinen. Men fortfarande är själva tanken lite skum. Vem vill meka med sina lurar stup i ett för att ändra ljudet? För de allra flesta är det en mycket bättre idé att satsa tusenlapparna på en high res-mediaspelare med bra equaliser istället.

Fakta Torque Audio T096Z

Tillverkare: Torque Audio
Funktion: Hörlurar
Konstruktion: In-ear
Kontakt: 3,5 mm
Kabel: 1,4 m
Fjärrkontroll: Ja, för IOS
Mikrofon: Ja
Pris: 3 000 kr

Dustin Köpknapp


God komfort
Hög byggkvalitet
Bra ljudkvalitet


Bökigt att byta ut ventilerna
Oklart vad de olika ventilerna gör
Sitter inte helt stadigt i öronen
Dyra

Betyg 4 av 5
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning