Enligt ryktet kommer Microsoft skifta sina mobila produkter till att använda produktnamn i Surface-serien. Företaget påstås alltså jobba på en pryl som ska kallas Microsoft Surface Phone. Nu har vakna Reddit-användare upptäckt ytterligare ett tecken på det, nämligen att Microsoft köpt upp domännamnet surfacephone.com.

Just nu skickas besökare till adressen enbart vidare till företagets vanliga sida för pc-plattorna i Surface-serien. Att ett företag köper en domän är i sig inget bevis för att något kommer ske, det händer hela tiden för att skydda varumärken eller bara för att ha ifall de väljer att använda namnet i framtiden. Men eftersom andra rykten talat om att varumärket Lumia kommer pensioneras i år är detta ändå intressant.

Varumärket Surface började användas 2012 i samband med att Microsoft lanserade sin serie surfplattor. I dag utgörs serien av pc-plattorna Surface Pro 4 och Surface Book. Microsoft skaffade tidigare domänen surfacecar.com och även den går till vanliga Surface-sidan.

Microsoft Lumia 950 Pris vid test: 5295 kr.

Bästa pris just nu: 1890 kr