Precis som många andra streamingtjänster satsar C More nu hårt på att producera egna tv-serier och filmer. Satsningen på svenska draman inleddes med kriminalserien Gåsmamman och de fyra nya Beck-filmerna. När Gåsmamman med Alexandra Rapaport i huvudrollen hade urpremiär på C More i november (läs vår recension här) var det streamingtjänstens första egna tv-serie. Nästa originalserie är också ett kriminaldrama.

Missa inte: Fem riktigt bra dokumentärer att streama just nu

Helena Bergström spelar poliskommissarie Maja Silver från rikskrim. När en utmärglad flicka hittas mördad i det svenska bibelbältet tar Maja hand om fallet, främst för att hennes dotter Sofia (spelad av hennes egen dotter Molly Nutley) bor på orten. När ytterligare en flicka försvinner griper fruktan tag i den lilla orten.

– Det är första gången på länge jag regisserar en dramaserie för tv och jag ser verkligen fram emot att få berätta historien i en annan takt. Med Saknad vill jag undersöka hur ett våldsdåd påverkar ett litet samhälle och dess invånare, säger Colin Nutley.

Andra skådespelare som medverkar i den nya kriminalserien är Samuel Fröler, Julia Dufvenius, Johan Widerberg och Vanna Rosenberg.

Saknad börjar spelas in i dag i Ulricehamn. Urpremiären sker på C More i början av 2017.

– Det känns helt fantastiskt att Colin äntligen gör en tv-serie för oss, säger Josefine Tengblad, Dramachef på C Mores och TV4:s nya gemensamma dramaavdelning.

Stream Sverige
Nytt nummer av interaktiva magasinet Stream Sverige – laddas ned gratis på App Store eller Google Play.