Kef Muo
Under skalet sitter högtalareelement av hög klass.

Lättkopplad och välljudande

Ihopparningen är väldigt enkel via bluetooth eller NFC, och det finns även en app att ladda ner som visar det hela, steg för steg.

Missa inte: Müzo Cobblestone – Grymt smart system låter dig skapa ditt eget multiroom

Muo går att använda precis som en vanlig stand alone-högtalare eller ihopkopplad (med hjälp av appen) med ytterligare en för att bilda ett stereo-par. I stående läge spelar de stereoljud och lägger du dem i horisontellt läge går de automatiskt in i ”Party-mode” och spelar samma ljud i samtliga högtalare. Det är användbart om du skulle vilja sprida ut ljudet i huset. Batteritiden är på 12 timmar vilket är fullt godkänt även om vi testat modeller med högre kapacitet. Högtalaren har två 50 millimeters fullregisterelement samt en basradiator placerad mellan dessa.

Bäst av allt när det kommer till den här lilla krabaten är ändå ljudet den ger ifrån sig. Det här är riktigt bra! Ett mer balanserat ljud har vi nog inte stött på i klassen, med ett träffsäkert mellanregister och en diskant i världsklass som kronan på verket. Visst hade basen kunnat trycka på mer och gå djupare, men den fysiska begränsningen går inte att åsidosätta oavsett element och teknik. 

Kef Muo app
Appen har inte sä värst många funktioner, men utför dem bra.

M3 rekommenderarOmdöme

När Muo damp ner på redaktionen var det inte många som lyfte på ögonbrynen, men efter att ha lyssnat på den kan vi inte göra annat än att villkorslöst kapitulera. Visst kan 3 500 kronor kännas en aning blodigt för en så pass liten högtalare med relativt få funktioner, men ljudet den presterar överväger och vi rekommenderar den utan att tveka en sekund.

Fakta KEF Muo

Tillverkare: KEF
Anslutningar: Bluetooth, NFC, 3,5 mm AUX.
Batteritid: Upp till 12 timmar.
Storlek: 210 mm x 60 mm x 80 mm
Vikt: 0,8 kilo
Pris: 3 500 kronor


Enkel installation
Grymt ljud med tanke på storlek
Avskalad och snygg design


Något dyr

Betyg 4 av 5
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning