Högtalaren Kef Muo ser inte mycket ut för världen. Längden på 21 centimeter är föga respektingivande och efter att ha testat en rad högtalare i liknande storleksklass tror vi oss veta vad som väntar oss prestandamässigt. Eller?

Missa inte: Torque Audio T402V: Välljudande smålurar som prövar tålamodet

Det finns givetvis undantag; Bose brukar inte göra bort sig, inte heller Onkyo som har en hel del spännande produkter nyligen släppta och i pipen. För att nämna några exempel.

Kef Muo
En Kef Muo i sin naturliga miljö.

Erfarna nykomlingar

Det är inte så många som har höga förväntningar på en bärbar högtalare. Och det är inte så konstigt med tanke på att ”ljudkvalitet” och ”bärbar högtalare” snarare är motsatser än synonymer. Engelska Kef är inga dunungar när det gäller högtalare, men för de flesta av oss är de ett relativt okänt märke så det blev lite av premiärnerver för oss på M3 när vi nu skulle testa nya Muo.

Formgivningen lämnar lite att önska. Ett metallhölje löper runt hela högtalaren och tyngden på nästan ett kilo är förtroendeingivande. Rundade kanter och ett par feta gummifötter på undersidan gör att den står stadigt på plant underlag. På ena sidan sitter funktionsknapparna för volym och strömbrytaren. Muo kommer i en rad olika färger och är riktigt snygg trots den modesta designen.

Kef Muo
Muo går att få in en knippe olika färger.
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning