Ibland dyker det upp produkter i testlabbet som får oss att utbrista ”Äntligen! Varför har ingen gjort en sådan här tidigare?!” Noke Padlock är en sådan pryl.

Missa inte: Ny version av Keynote är proppfullt av grymma nyheter

Hänglåset Noke Padlock öppnas med hjälp av en app på en smartphone (med IOS, Android eller Windows). Det finns ett annat sätt också, med en slags morsekod som du klickar in med långa och korta tryck, men denna är omständlig och mest att betrakta som en reservmöjlighet. Det är först och främst med mobilen det är praktiskt att använda Noke Padlock.

Noke Padlock
Du fattar vitsen va? Noke. No Key, Fniss fniss fniss.

Snabbt eller säkert

Med mobilen finns det två olika sätta att låsa upp. Det första, och enklaste, är också det minst säkra. Med detta sätt räcker det att du är in närheten av låset med din mobil (och att appen är igång) för att du med ett enkelt handgrepp ska kunna klicka upp låset. Att bara vara i närheten räcker inte, Noke Padlock kan inte låsa upp sig själv.

Det andra sättet är lite säkrare. Med detta räcker det inte att vara i närheten med mobilen, utan du måste även (efter att ha klickat på låset) bekräfta upplåsningen i appen.

Det finns ytterligare ett sätt att låsa upp med en så kallad ”Key Fob” (en liten metallplatta som fungerar som nyckel), men denna hade vi tyvärr inte möjlighet att testa.

Noke Padlock
Noke ska funka i de flesta sammanhang. Men måtten kan vara lite för grova för vissa ställen där du kan tänkas vilja ha ett hänglås. Kolla upp det först.
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning