Precis som namnet antyder baseras Lego Marvels Avengers på just Avengers, det vill säga Iron Man, Black Widow, Hulken och gänget. Rollistan är därtill fylld med mer eller mindre kända hjältar som Jessica Jones, Miss Marvel och Tigra, samt komiska biroller som Stan Lee och original-Hulken Lou Ferrigno.

Missa inte: Xcom 2: Strategitung uppföljare gör precis allt rätt

Totalt sett finns det över 200 karaktärer att låsa upp och använda. Den är en diger lista full med favoriter och överraskningar, även om flera av dem inte är mer än olika versioner av samma karaktär (vi tittar på dig Iron Man). Vissa karaktärer är dessutom mer än lovligt fantasilösa. Hur kul är det till exempel med en civilklädd Captain America utan sköld, eller flera identitetslösa Shield-agenter?

Lego

Precis som karaktärslistan är även spelets handling en humorfylld mix av Avengers-hjältarnas filmer. Avengers och Age of Ultron får mest plats, men många scener är också hämtade från Iron Man, Thor och Captain Americas respektive filmer. Dessutom ska det tillkomma nedladdningsbart material från tv-serien Shield, Ant-Man och den kommande Captain America: Civil War.

Det är med andra ord en minst sagt välfylld kista att hämta inspiration ifrån, men eftersom handlingen från samtliga filmer har kastats ner i en stor mixer är det svårt att få något grepp om vad som egentligen händer i Lego Marvels Avengers. Att TT Games inte delade upp varje film i egna äventyr som i Lego: Star Wars är ett underligt beslut.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning