Återupplev hela serien i dag

Newgrounds går det att uppleva hela originalet direkt i webbläsaren. På köpet har du dessutom möjlighet att göra detsamma med Hexen och Heretic.

Vill du hellre lira det på din telefon eller surfplatta finns Doom Classic på App Store för en femtiolapp.

Doom 2

Via Steam går det att få hela spelet i en komplett utgåva, vilket betyder samtliga 27 originalnivåer tillsammans med den lite färskare fjärde episoden, Thy Flesh Consumed. Prislappen för detta ligger på ungefär en hundralapp.

Nöjer du dig inte med det finns den ännu mer välfyllda utgåvan Doom : Classic Complete för omkring 150 kronor. Förutom originalet innehåller paketetet Doom II, Final Doom och det utmanande tillägget Master Levels for Doom II.

Doom 3

För den som inte orkar med omodern grafik från tidigt nittiotal är Doom III från 2004 ett alternativ. Titeln har kanske inte fått lika stor kultstatus som föregångarna, men det bjuder ändå på ungefär lika mycket hjärndöd action. Finns även det på Steam och kostar cirka 200 kronor. I det paketet ingår även Doom, Doom II samt expansionerna Doom 3: Resurrection of Evil, och The Lost Mission.

Återkomsten

Saknar du Doom i dag? Oroa dig inte, Id Software ligger inte på latsidan. För ett tag sedan släpptes nämligen den senaste delen i serien, som kort och gott går under namnet Doom. Dessutom har man en uppföljare under utveckling, under namnet Doom Eternal.